Hektisk program för 50-årsfirande Micke Finell

14/6, 2017 kl. 22:46

Han fyller 50 år på midsommarsafton och titulerar sig själv som bonnläpp och musikant. Vi som följt Micke Finells karriär genom åren vet att musikoraklet från Skutskär har betydligt fler strängar på sin lyra! Han spelar i alla fall ett antal olika instrument och har gjort sig ett både stort och gott namn inom musiksverige som både artist, låtskrivare, producent, turnéledare, författare och busschaufför!

Micke lämnade bandet The Refreshments, som han var med och grundade redan 1989, för sex år sedan men är ständigt aktuell med nya turnéer och spelningar i olika konstellationer. Vi kontaktade honom för att gratulera, höra hur läget är inför den stundande högtidsdagen och vad som är på gång under den här sommaren?
– Jo tack det är över förväntan. Det är ganska mycket jobb med Radio Nattsudd som jag har kört igång tillsamans med Ingemar Dunker och Svante Grundberg på 102,7 MHz men det är förbaskat roligt. Sedan är sommaren i övrigt fullproppad då jag åker dels med 40 års-jubilerande Boppers på heltid och förutom de evenemangen så har jag åkt med Owe Thörnqvist och har hand om Little Gerhards 60-årsjubileum. Sedan har jag en hel del evenemang här i regionen.

Vilka arrangemang är det?
– Det är Countryfestivalen Pickadoll i Älvkarleby, Logen i bruket i Älvkarleö bruk samt Gårdskärsnatta och Forsbacka Countryfestival.

Vilka artister tycker du då att man absolut inte bör missa där?
– Oj, det var en svar fråga då jag tycker alla är bra och speciella på sina egna vis. Men The Boppers och Svenne Rubins är ju både kult och ruggigt bra liksom Att Doug Seegers och Mats Rådberg med Rankarna nog drar en hel del besökare.

Bokar och arrangerar du mer än du själv spelar nu för tiden?
– Jag har genom alla åren faktiskt bokat lika mycket som jag spelar och jag trivs som fisken i vattnet med det.

Vad tycker är bäst respektive sämst med att spela själv, att vara arrangör samt att vara programledare i Radio?
– Bäst med att arrangera är att då får jag det på mitt vis, sämst är att man får ta risker. Det bästa med att lira är att det är djävligt roligt, sämst finns inget! Det som är bäst med att få vara programledare är jag får köra mitt eget race och verkligen lira den musik jag gillar, nackdelen är väl att det tar ganska mycket tid.

Får du något ledigt själv i sommar och vad gör du i så fall då?
– Nej för tusan. Förutom arrangemangen och spelningarna i sommar har vi nämligen fullt upp i studion med inspelningar med bland annat Little Gerhard, Linda Gail Lewis, Claes Janson & Internationalorkestern och Shanes. Dessutom håller jag på med inspelningen av mitt nya soloalbum och håller även på att skriva min andra bok.

Hur ser framtidsplanerna ut efter sommaren då?
– Oj, det är full rulle. I september åker jag på turné med Ducks Deluxe och Steve Gibbons, i oktober blir det med Claes Janson och i november och december med Linda Gail Lewis, Blue X-mas med Claes Yngström och Knock Out Greg. Januari startar vi igång med ”Trött på att turnera" och det blir det samarbeten med bl.a. Jan Johansen, Boppers, Shanes och Swedens Clearwater Revival under våren. I april kan vi i alla fall kalla det för semester då vi åker över till Korfu - fast vi åker dit för att spela förstås. Man kan lugnt säga att det är mycket nu…

Foton: Christer Bergström, Rosa samt press och privat.

Denna artikel är publicerad på effect+magasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Joe Formgren

Joe Formgren

Medlem sedan 2007-04-21

Joe Formgren är reklamman, marknadsförare och kommunikationsstrateg. Grundare av SvenskPress.se genom Gestrike Media AB och delägare i Precis Rek... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng