Campus Högskolan i Gävle

Välkommen till Högskolan i Gävles stora 40-års fest

16/5, 2017 kl. 13:50

Välkommen att fira med oss fredag den 19 maj. Kom och upplev Högskolans historia, intressanta föreläsningar och många andra roliga aktiviteter. Kom när du kan. Programmet pågår 09.30-16.00

  • Robotlabb Högskolan i Gävle
  • Biblioteket Högskolan i Gävle
  • Högskolan i Gävle
  • Högskolan i Gävle

* 20 forskare berättar om sin forskning på ett populärt sätt. Föredragen fokuserar på Högskolans vision om en hållbar livsmiljö för människan.

* Missa inte en av dagens höjdpunkter, följ med på rundvandring och upplev Kungsbäcks historia, från regemente till högskola. Guide är fd informationschefen och majoren, Lars Söderberg.

* Stig in i Högskolans toppmoderna laboratorier. Här möts du av robotar som du kommer att få höra talas om och intelligenta patientdockor som du kan bota från alla möjliga sjukdomar.

* Ta på dig våra 3D-glasögon och kliv rakt in i en gammal Hälsingegård. Känn historiens vingslag och lyssna till berättelser från förr.

* Se Högskolans bibliotek, ett av Sveriges vackraste. Strosa runt i våra lokaler och låt dig inspireras, studenter hjälper dig att hitta.

* Vi har bjudit in några kända föredragshållare. Lyssna till Negra Efendic, vinnare av Stora Journalistpriset 2016, Mike Robinson, expert på Unescos världsarv, Teo Härén, om att våga tänka nytt och annorlunda.

* Och eftersom även akademiker gillar tårta kommer det också att finnas.Se utförligt program för dagen:
http://www.hig.se/Ext/Sv/Om-Hogskolan/Evenemang/Hogskolan-i-Gavle-40-ar/Program-Hogskolan-i-Gavle-40-ar.htmlFör ytterligare information, v v kontakta:
Johanna Esplund, kommunikatör vid Högskolan i Gävle
Telefon: 026-64 87 16
E-post: johanna.esplund@hig.seText: Douglas Öhrbom

Denna artikel är publicerad på effect+magasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle

Medlem sedan 2014-10-29

Verksamhetsidé och vision
Verksamhetsidé:
Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö.
Vision... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng