Dagens datum:

•••••

Alla kan få hjärtstopp eller luftrörsstopp på jobbet

Desiree Westman

Skrivet: 19/9, 2018 kl. 12:53 av Desiree Westman

Mardrömmsdag på jobbet. Den där dagen alla var på gott humör, solen sken och vi var på gång med affärer vi kämpat för. Det var en bra dag, ända till en kollega helt plötsligt föll ihop på golvet. Han var runt 40 års åldern annars frisk som en nötkärna, brukade jogga efter jobbet och levde sunt. Alla stod som förstenad, ingen visste vad som skulle göras i denna stund. En av kollegorna hade för länge sedan gått en HLR kurs på barnens dagis/förskola, hon skyndade fram.

Tack vare henne, lever den här killen idag! Han hade fått ett hjärtstopp, hon höll igång blodcirkulationen till dess att ambulansen anlände.

Mardrömsmiddagen

En fredag hemma hos oss, god mat grillat och potatisgratäng och ett glas rött. Vi sätter oss till bords och börjar äta pratar om veckan som varit. Helt plötsligt får min man inte luft, han har satt kött i halsen. 3 gånger var jag tvungen att göra heimlisch innan det lossnade. Förstår ni paniken, han var blå röd i ansiktet och började tappa medveteandet innan det kom upp. Vet Ni vad man mer kan göra när heimlisch inte löser situationen? Det vet jag.

ALLA behöver gå HLR kurs en gång per år för att kunna rädda liv på kollegor, anhöriga eller någon som fallit ihop på stan. Hur många av er kan tänka er en HLR utbildning på ert jobb? Hur många av er har det regelbundet? När hade ni det sist? 

Joe Formgren

Skrivet: 19/9, 2018 kl. 13:35 av Joe Formgren

Intressanta infallsvinklar Desiree. Förstår nyttan av HjärtLungRäddning - för visst är det som HLR betyder?

Desiree Westman

Skrivet: 21/9, 2018 kl. 13:00 av Desiree Westman

Hej Joe!

Ja HLR står för Hjärt och Lung Räddning

Svara på ämne

Svar till ×

Svara på ämne

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK