Dagens datum:

•••••

Webbplats och intranät på samma plattform

Stefan Wennberg

Skrivet: 9/10, 2018 kl. 20:35 av Stefan Wennberg

Vi på Precis hävdar att för i alla fall mindre och mellanstora företag är det mängder av fördelar att ha både webbplatsen och intranätet på samma plattform. Vi kan leverera ett enkelt men komplett system på ett par arbetsdagar. Kontakta oss gärna för offert. Fri demo med workshop bjuder vi naturligtvis på!

Stora organisationer har ofta ett stort behov av internkommunikation. Intranätet pekas ut som den primära kanalen för den interna kommunikationen. Intranätet ska ge service till medarbetare och vara kanal för ledningskommunikation och kulturbyggande kommunikation. Min erfarenhet är att få intranät klarar av att leva upp till ansatsen. Intranätet hamnar också lätt i bakvattnet när det gäller resurser. Kommunikationsavdelningar satsar i regel mer på varumärke, press, webbplatser och sociala medier.

En väg för att skapa mer resurser till intranätet är helt enkelt att slå ihop webbplats och intranät. Ett annat argument för att slå ihop är att många medarbetare letar på Google eller den externa webbplatsen efter intranätet och olika interna system. Ett tredje argument är att gränsen mellan extern och intern kommunikation är svår att dra. Många gånger är medarbetare de som är mest intresserade av nyheter om organisationen på den externa webbplatsen.

Men hur gör man då för att slå ihop webbplats och intranät? Vilka fördelar finns det? Och vilka nackdelar finns det? Har verkligen medarbetare och era externa målgrupper samma behov? Och hur gör man om behoven ser olika ut? Jag tror att man bör börja kika på hur djup integrationen ska vara och välja den nivå som passar den egna organisationens förutsättningar. Bli inte blint förälskade i modeord som öppna intranät, utan tänk igenom grundligt vilka konsekvenser det får innan ni bestämmer er för att slå ihop webbplats och intranät.

I det här inlägget ger jag min syn på de olika nivåerna av integration man kan göra mellan organisationens webbplats och intranät. I dagsläget har jag ingen tydlig åsikt om vilken av dessa nivåer som är bäst. Högst troligt skiljer det sig åt mellan olika typer av organisationer. Jag ger inga entydiga svar. Se inlägget mer som en analysmodell som ni kan använda när ni resonerar kring dessa frågor.

Läs hela artikeln av Pontus Vinderos med både fördelar och nackdelar här
https://www.webbstrateg.nu/kan-man-sla-ihop-webbplats-och-intranat/

Kontakta oss på Precis om ni vill prova på ett modern intranät  https://effectplus.se/erbjudande/intranat-pa-en-vecka

Uppdaterad: 9/10, 2018 kl. 20:36

Svara på ämne

Svar till ×

Svara på ämne

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK