Dagens datum:

•••••

Är det dags att starta webbshop?

Är det dags att starta webbshop?

Dags att starta webbshop

Publicerad: 18/11, 2021 av Emanuel

Går du i tankarna att lansera en ny webshop? Eller kanske är det dags för att uppdatera den redan befintliga webbshoppen?

Att starta en nätbutik kan kännas överväldigande och det är många frågor som uppstår. Vad ska man sälja? Vilken e-handelslösning ska man använda? Är webbshoppen uppbyggd för bästa möjliga konvertering? Betallösningar, hur fungerar det?

I dag finns det en mängd alternativ på e-handelslösningar och betallösningar. Det kan dock vara krångligt att komma igång både med och utan erfarenhet och det kan också saknas en viss funktionalitet som du behöver för just din webbutik. Nedan har vi på webbyrån GoWeb i Gävle samlat några punkter som vi anser att en bra webbshops-plattform bör erbjuda samt vad du bör tänka på när du startar och kommer igång med din nya nätbutik.

E-handelsplattform med funktionalitet

En webbshopslösning bör ha en omfattande funktionalitet men samtidigt vara enkel att administrera. Du bör enkelt kunna lägga upp produktartiklar med allt som hör till (rubrik, produktinfo, pris, kampanjpris, artikelnummer med mera). Du ska också enkelt kunna se och behandla din order. En bra nätbutiksplattform enligt oss erbjuder en modulär funktionalitet där du som användare kan börja enkelt och bygga på webbshoppen desto mer den genererar och växer. Du kan läsa mer om våra e-handelslösningar här »

Medlemsklubb

Med en medlemsklubb med inloggning kan du erbjuda dina kunder medlemsförmåner och tjänster som till exempel medlemsrabatter, orderhistorik, önskelistor & favoritprodukter, differerande priser, specialutformade nyhetsbrev med mera.

Ett användarsystem tillåter dig att ta reda på mer information om vad dina kunder gillar. Analysera informationen för att utveckla och förbättra din webbutik så att den blir optimal för dina kunder. På så sätt ökar du chansen till konvertering samt återkommande kunder i framtiden.

Nyhetsbrev

Öka chansen till återkommande kunder genom att kontinuerligt skicka ut nyhetsbrev. Med ett nyhetsbrev har du möjlighet att skicka ut nya produkter, kampanjer och erbjudanden eller viktig information till dina kunder. Nyhetsbrevet i kombination med medlemsklubben tillåter dig även att skicka ut specialanppasade nyhetsbrev till dina trognaste kunder.

Betalsystem till webbutiken

Det finns en mängd olika betallösningar på marknaden och det finns fördelar och nackdelar med de flesta. Faktum är att till en början så klarar du dig utan ett dyrt betallsystem. Vi har kunder som endast använder bankgiro samt Swishbetalning och gör flera försäljningar per dag eller ett fåtal men stora beställningar per månad. När man väl har kommit igång och vill öka konvertering och få kunderna att känna sig mer trygg vid betalningar är det likväl smart att investera i ett betallsystem. Vi har färdiga lösningar för bland annat Klarna och PayPal som erbjuder enkel och trygg betalning.

Koppla webbshoppen direkt till ekonomisystemet

Med ett API (Application Program Interface) har du möjlighet att koppla din e-handel direkt till ditt ekonomisystem. Med andra ord när en besökare blir intresserad av dina produkter och väljer att beställa från din webbshop trillar beställningen direkt ner i ditt ekonomisystem. Vi rekommenderar bland annat ekonomisystemet Fortnox som erbjuder API-vänliga lösningar för detta.

Marknadsföring av E-handel

Som ägare av en webbshop får man inte glömma att webbplatsen endast är ett verktyg, eller med andra ord ett skyltfönster. För att få besökare att komma in i butiken och köpa dina produkter måste du marknadsföra din webbutik. Detta kan du till exempel göra med hjälp av Google Ads-annonser, Facebook och Instagram-annonser, Sökordsoptimerade PR-artiklar som länkar till din nätbutik samt dina produkter med mera.

Se till att nätbutiken är sökordsoptimerad (SEO)

Självklart måste sajten även vara sökordsoptimerad och innehålla rätt nyckelord (sökord) för just era produkter. Ställ dig frågan: Vad söker dina kunder på när dom är intresserad av era produkter? Se till att rubriker och information på varje produkt har bra och relevanta sökord. Låt dock inte sökorden ta över från användarvänligheten som också är väldigt viktig för att dina kunder ska förstå produkten.

Vi på GoWeb hjälper dig att komma igång med din webbshop

Våra flexibla webbutiks-lösningar erbjuder all funktionalitet som nämnts ovan och mycket mer. Du kan bygga din webbshop efter dina önskemål och krav, börja enkelt och bygg på webbshoppen med till exempel nyhetsbrev och medlemsklubb när den genererar högre intäkter. Om du är i behov av en lösning som inte finns i systemet idag har vi självklart möjlighet att programmera och lägga till detta mot en extra kostnad.

När du väl har kommit igång med din e-handel erbjuder vi även möjligheter för annonsering, PR-artiklar och annan marknadsföring av din nya webbshop, allt för att du ska få en riktig rivstart.

Om GoWeb
GoWeb är en webbyrå i Gävle som jobbar nationellt. Med över 10 års erfarenhet inom kommunikation och webb och med ett helt gäng samarbetspartners levererar vi professionella webb-, marknadsföring- och kommunikationslösningar till kostnadseffektiva priser. 

Kontakta GoWeb
www.go-web.se
info@go-web.se
070-796 23 90

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK