Dagens datum:

•••••

Missa inte Dan Erhard Olsson på kryssningen

Publicerad: 11/9, 2018 av Joe Formgren

Torsdag den 13 september rivstartar effect+kryssningen med ett morgonföredrag av Gävle sonen Dan Erhard Olsson. En lång sjukdomsperiod födde mobilspelet Clear Vision, som har spelats över 100 miljoner gånger. Nu har skaparen och spelentreprenören Dan Erhard Olsson fem anställda och siktar på 100 miljoner kronor i omsättning inom två år.

– Under tiden jag inte kunde spela fotboll hade jag helt plötsligt väldigt mycket fritid över. Det var då jag började utveckla Clear Vision”.

Det var ett webbaserat flashspel som han byggde från grunden, med en värld där humoristiska streckgubbar agerar prickskyttar. Animation, illustration, manus och programmering lärde han sig genom att prova sig fram. Ett år senare, 2008, var spelet redo för att se dagens ljus och Dan Erhard Olsson blev snart kontaktad av ett amerikanskt bolag som köpte en licens för 500 dollar. 

”Det blev som en uppenbarelse – kan man tjäna pengar på det här?”, säger han och berättar att Clear Vision spelades över 100 miljoner gånger.

Kommentarer (2)

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Skriv en ny kommentar

Desiree Westman

Skrivet: 14/9, 2018 kl. 18:43 av Desiree Westman

Tack Dan du berörde och väckte idéer. Nu ska jag hjälpa en ung vuxen igång med en affärsidé med liknande bakgrund som din. Tack! 

Stefan Wennberg

Skrivet: 12/9, 2018 kl. 09:30 av Stefan Wennberg

Denna ska inte missas

 

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK