Dagens datum:

•••••

Nina Jansdotter

Nina Jansdotter

Tips hur du ringer kalla samtal

Publicerad: 19/2

Ett bra nätverk kan öppna många dörrar, ge nya kunder, samarbetsformer  och vara en bra grund för omvärlds-bevakning, med mera. Jag heter Nina Jansdotter och är influencer och karriärcoach, har byggt mycket stora nätverk i sociala medier. Har 2 olika facebookgrupper med över 6000 medlemmar. En inspirationsgrupp med 30.000 medlemmar och på Linkedin har jag över 30.000 följare

Här får du tips från mig hur du ringer kalla samtal

Så ringer du kalla samtal

Min specialité är nätverkande och det har gjort att jag har kontakt med många människor i många typer av branscher.

Eller så har jag kontakt med någon som har kontakt med någon av dem som jag vill komma i kontakt med.

Det är ofta så som jobb och uppdrag förmedlas. Inte genom ens egen förstahandskontakt utan andra eller till och med tredjekontakt. Jag har sagt det många gånger. Nätverkande öppnar många dörrar.

Men även om jag känner många eller den som i sin tur känner många, så behöver jag ibland ändå ringa kalla samtal för att sälja in mig själv, någon av mina klienter, en produkt eller en idé jag har.Att vi tycker att det är jobbigt att ringa en vilt främmande människa och sälja något är något som många, kanske de flesta tycker är mer eller mindre jobbigt.

Men det mesta som är utmanande och svårt blir ofta lättare om du tränar på det. Att undvika det svåra gör ofta att den mentala puckeln bara blir ännu högre. Så det är bättre att bita ihop och pröva och lära sig av misstagen

och de gånger vi lyckas, än att bara låta bli.

Först tycker jag att det är bra skissa på ett enklare manus. Några stolpar räcker, Så att du vet vad du ska säga om du tror att du kommer att få tunghäfta. Det är även bra att ha en lista på namn och kontaktuppgifter.

Inte bara ett eller två nummer, utan några stycken så att om du inte får tag i någon eller rentav faktiskt får ett nej, då har du fler att ringa.

Försök avdramatisera ringandet. Vad kan hända om den du ringde till inte ville prata med dig? Kanske hade den inte tid. Eller så var det du ville sälja in inte intressant. Det har ofta inte med dig att göra. Ta det inte så personligt, annat än att du kanske kunde lära dig något om hur du lade fram ditt budskap.

Kom ihåg att och le när du ringer. Ett leende går igenom telefonlinjen. Din positiva energi smittar. Ring på även om du inte får napp. Tänk på att ju fler du ringer – desto mer ökar dina chanser att få resultat.

Många ger upp för snabbt. Häng i. Skaffa någon i ditt nätverk som också vill ringa kalla samtal för att få fler kunder och peppa varandra.

Visualisera att den andra säger ja. Hur ni får en lång och bra affärsrelation där båda blir lika nöjda. Det är med den attityden du orkar fortsätta även när det inte blir rätt med den första du ring

Nina Jansdotter @ninajansdotter Influencer och Karriärscoach.

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK