Dagens datum:

•••••

38 Gävleföretag bland Gästriklands mest framgångsrika.

38 Gävleföretag bland Gästriklands mest framgångsrika.

38 Gävleföretag bland Gästriklands mest framgångsrika

Publicerad: 4/6, 2021 av Det händer i Gävle

För tjugonde året i rad har Gästriklands mest framgångsrika företag utsetts. Av landskapets 50 mest framgångsrika företag finns 38 i Gävle. Företagen har blivit bedömda av studenter vid Högskolan i Gävle utifrån ledarskap, organisation och arbetsmiljö.

FramFör-utmärkelsen känns som ett kvitto på att vi driver verksamheten på ett bra sätt. Det viktigaste för oss är att personalen ska må bra. Vi gör många insatser för att skapa en bra arbetsmiljö vilket i sin tur har lett till att vi kan expandera vår verksamhet, säger Karin Lundgren på Frisörerna på Gården, ett av de företag som tar emot priset i år och ställer upp på bild med diplomet (ovan).

Det är studenter som läser ekonomiprogrammet vid Högskolan i Gävle som utser FramFör-företagen som en del i en kurs. Utifrån en lista på ekonomiska faktorer tas ett antal företag ut, studenterna undersöker sedan företagens ledarskap, organisation och arbetsmiljö. Efter det kan de 50 mest Framgångsrika företagen utses.

Uttagningsprocessen var ett bra tillfälle att sitta ner och fundera över hur man driver sin verksamhet. Det känns roligt att studenterna, som ser på företagen ur ett utifrånperspektiv, kan bekräfta att de val man gör med magkänslan har varit rätt också ur en ekonomisk och arbetsmiljömässig synvinkel, säger Karin Lundgren.

De prisade företagen brukar bjudas på middag, mingel och tilldelas ett diplom på Gävle Slott. Men på grund av covid-19 så är det inställt och företagen i Gävle får istället besök av representanter från Gävle kommuns Näringslivsenhet och kommunalråd Helene Åkerlind (L) som gratulerar och lämnar över diplom.

Det känns bra att vi trots coronapandemin har möjlighet att uppmärksamma företagen. Det här är en viktig utmärkelse för företagen och uppmuntrar dem att fortsätta arbeta för att vara framgångsrika på alla plan, säger Helene Åkerlind (L), kommunalråd med särskilt ansvar för näringslivsfrågor.

Samverkansprojektet FramFör – Framgångsrika företag i Gästrikland, har delat ut FramFör-utmärkelsen sedan år 2000. Projektet drivs av kommunerna i Gästrikland, Högskolan i Gävle, Företagarna och Svenskt Näringsliv. Målet med utmärkelsen och projektet är bland annat att öka intresset för framgångsrikt företagande, skapa goda exempel och genomföra forskning om ledarskap, arbetsmiljö och effektivitet i företag.


Se hela listan på Gästriklands mest framgångsrika företag 2020 >>

Källa: Gavle.se
Bildtext: Frisörerna på gården visar upp sitt diplom.

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK