Dagens datum:

•••••

Lars-Erik Orlander som driver Aku-Kvick ger tummen upp..

Lars-Erik Orlander som driver Aku-Kvick ger tummen upp..

Aku-kvick-metoden rättar till obalanser i kroppen

Publicerad: 31/3, 2020 av Lars-erik Orlander

De flesta krämpor och besvär som man har beror på obalanser i kroppen. För att bli av med dessa krämpor måste man rätta till obalanserna. Och hur gör man det?

Inom gammalkinesisk medicin har man länge vetat att krämporna påverkas via speciella punkter på kroppen och det har deras lärda gjort via akupunktur och akupressur.

Till skillnad mot akupunkturen med sina nålar, har akupressuren använt sig av tryck med fingrar och rundade pinnar mot behandlingspunkterna, som alltså befinner sig på hudens utsida. Det är en omständlig och ibland smärtsam metod, som oftast måste upprepas gång på gång för att kunna ge resultat. jfr zonterapi.

För att kunna påverka måste man alltså känna till vilka obalanser som förorsakar de speciella krämporna, och dessutom känna till de olika behandlingspunkterna som är länkade till obalanserna och hur man påverkar dem.

Aku-kvicks metod med akupressur-plåster är den enklaste och snabbaste metoden för att rätta till kroppens obalanser och de krämpor som de medför.Aku-kvicks akupressur-plåster är ett plåster försett med en liten upphöjning, en millimeter hög, som placeras mot punkten för behandling och därefter kan sitta kvar och påverka i lång tid, även om verkan vid t.ex. ”baksmälla” kommer omedelbart.

Också svår Migrän kan i gynnsamma fall helt försvinna i stort sett omedelbart. Detta gäller även Artros. Förstärkning av  Immunförsvaret har inte någon lika snabb markör av samma sort som migrän och artros  men  visar sig  genom att din andedräkt blir mycket bättre, vilket kan ta några dagar och det märker man kanske inte själv utan människor i din närvaro. 

Aku-kvicks behandlingspunkter är inte desamma som hos akupunktur och akupressur utan har framtagits efter många års omfattande och ibland tidsödande och krångligt arbete.

De flesta obalanser pekar på att någon ”funktion” i kroppen inte fungerar tillfredsställande utan behöver en ”spark i baken” för att börja göra sitt jobb. Alla funktioner som behöver stärkas behandlas med tryck av Aku-kvick-plåstret på vänster sida av kroppen. Efter en tids påverkan med Aku-kvick har kroppens funktion lärt sig att klara sig själv utan hjälp och man kan ta bort plåstret. Vissa funktioner kan dock behöva kontinuerlig hjälp för att fungera tillfredsställande, detta gäller t.ex. vissa funktioner som Diarré och Lättrördhet.

Å andra sidan kan man se att en funktion behöver dämpas, vilket troligen är fallet vid Näsblod, eftersom en punkt på höger sida av kroppen behandlas för att näsblödningarna skall upphöra. Även Tennisarm beror på att en funktion överreagerar och behöver dämpas med behandling på höger sida av kroppen.

Vi har ytterligare en krämpa som beror på en funktion som behöver dämpas med en punkt på höger sida. Det är Kramp/sendrag i underbenen och fötterna varje morgon, som kan vara nog så besvärligt. Den sistnämnda punkten rättar också till kramp som man kan få i händerna efter långvarigt arbete med t.ex. målning eller tröttande bilkörning.

Akupressur kan ge lika verkan som koffein

Metoden att påverka med akupressur är ganska märklig eftersom vi kan motverka Trötthet vid bilkörning med en punkt på vänster sida av kroppen och alltså få samma verkan som med en koffeintablett. Detta är också en punkt som ger omedelbart resultat.

En annan erfarenhet av Aku-kvicks metod är att Ryggskott beror på en dåligt fungerande funktion och alltså behandlas med ett par punkter på vänster sida av kroppen. Andra typer av Ryggont behandlas på andra sätt. Med hjälp av Aku-kvicks metod kan man alltså ta reda på om det är en funktion, som behöver stärkas eller dämpas. 

Även ”muskulära” besvär som t.ex. Stukningar behandlas med Aku-kvicks plåster, Där kan man i stället anta att själva stukningen orsakat obalansen och i och med att obalansen rättas till ”botas” stukningen. Här haltar förklaringen eftersom behandlingspunkten sitter på samma sida som verken och alltså inte har med att göra om en funktion behöver stärkas eller dämpas. Ibland ställer förklaringarna till oreda eftersom t.ex. kliande Hemorrojder kan lindras/botas både med punkter på vänster och höger sida av kroppen.

Däremot är det klart att Bensår beror på en dåligt fungerande funktion, som har en egen behandlingspunkt på vänster sida av kroppen. 

– Om jag skall lista det mest värdefulla med Aku-kvicks metod säger jag följande, om man hittar rätt punkt kan metoden vara enastående vid t.ex. dåligt immunförsvar, berättar Lars-Erik Orlander som driver Aku-Kvick.

Just nu erbjuder Aku-Kvick två kartor med 10 st Aku-Kvickplåster helt gratis. Det blir totalt 20 plåster inklusive bruksanvisning för immunförsvar samt en bruksanvisning för valfritt besvär. Man behöver endast betala expeditionskostnad på 20:-

Om Aku-Kvick

Aku-Kvick Aku-pressurplåster rättar till obalanser som förorsakar olika krämpor, besvär och bekymmer. Vi har i 30 år studerat hur man ska kunna hjälpa människor med olika sjukdomsproblem och då handlar det om en variant av akupunktur som kallas akupressur, vilket innebär att man sätter ett tryck på huden i stället för att sticka in en nål. Vi använder ett speciellt plåster försett med en liten upphöjning, en nock, som man placerar på speciella punkter på kroppen och som är kopplade till det ställe där man har problemet. Dessa punkter är inte desamma som inom akupunktur.

Kontakt:
070-594 52 07
akukvick@gmail.com
Spartallsvägen 53
806 48 GÄVLE

http://aku-kvick.se/
Beställ akupressurplåster: http://aku-kvick.se/butik

Akupressurplåster på fingret.

Akupressurplåster på fingret.

Aku-Kvick Akupressurplåster förpackning innehåller 10 plåster.

Aku-Kvick Akupressurplåster förpackning innehåller 10 plåster.

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK