Dagens datum:

•••••

Arbeta effektivt på distans med digitala verktyg

Publicerad: 12/3, 2020 av Daniel Blomquist

Digitaliseringen för med sig många fördelar. En av dem är att ni får tillgång till betydligt fler verktyg som ni kan använda för att förbättra allt från era samarbeten och processer till er interna och externa kommunikation. Vi har listat sex digitala verktyg som gör er verksamhet mer effektiv.

6 digitala verktyg som gör er verksamhet mer effektiv

Digitaliseringen för med sig många fördelar. En av dem är att ni får tillgång till betydligt fler verktyg som ni kan använda för att förbättra allt från era samarbeten och processer till er interna och externa kommunikation. Vi har listat sex digitala verktyg som gör er verksamhet mer effektiv.

Tre digitala verktyg för förbättrat samarbete och effektivare processer
Vi kommer här lista tre digitala verktyg som alla företag bör använda för att möjliggöra ett så bra samarbete som möjligt.

Microsoft Teams
Microsoft Teams är en samarbetsplattform för företag. För er som redan använder Office-katalogen är det bara en tidsfråga innan ni börjar använda Teams.

Fördelar med Microsoft Teams

 • Förbättrad produktivitet via en mer effektiv kommunikation
  En av de främsta fördelarna med Teams är att ni får alla era konversationer, möten, delade filer, arbetsuppgifter och allt annat som har med Microsofts verktyg att göra samlade i ett och samma program. Dessutom går det att integrera många program från andra leverantörer i Teams.
 • Bättre fokus på ert arbete
  Det blir lättare att göra bra prioriteringar och samla allt som har med ett uppdrag att göra via Teams. Ni skapar enkelt kanaler för varje projekt, kund eller samarbete, vilket gör det enklare att hålla ordning på allt som har med samma kategori att göra.
 • Molnbaserad arbetsplats
  Det finns många affärsrelaterade fördelar med att digitalisera arbetsplatsen. En av de främsta är att era samarbeten blir molnbaserade, vilket innebär att ni alltid kan ha koll på era projekt, oavsett var ni befinner er.

Fördelar med SharePoint

 • Enkelt och bekant gränssnitt
  SharePoint är integrerat med andra bekanta program, e-postlösningar och webbläsare för att ge er en välbekant användarupplevelse som gör det enkelt att använda innehåll, processer och data.
 • Fatta bättre beslut
  SharePoint gör det enkelt att skapa rapporter och analyser som ni sedan kan använda för att fatta bättre beslut. I rapportcentrat kan ni samla all data som har med er verksamhet att göra.
 • Gör det enkelt att skapa innehåll
  SharePoint gör det även enkelt att skapa och planera innehåll. Extra fördelaktigt är det för företag som skapar innehåll på flera olika språk, då de via SharePoint kan använda dokumentmallar som gör relationen mellan olika dokument och översättningar kristallklar.

 

Google Docs
Google Docs är en dokumentplattform som gör det enkelt för både privatpersoner och företag att skapa och dela dokument.

Fördelar med Google Docs

 • Tillgänglighet
  Ni får tillgång till era dokument dygnet runt, oavsett var ni befinner er. Det är väldigt behändigt då ni alltid har tillgång till era dokument, även när ni är på resande fot eller om ni är utanför kontoret.
 • Samarbete
  Många använder Google Docs när de behöver skapa dokument tillsammans. Administratören för ett dokument kan enkelt lägga till och ta bort de som kan se och redigera ett dokument. Dessutom har Google Docs en gedigen versionshistorik, vilket innebär att det alltid är enkelt att hålla ordning på vad som har ändrats och vem som har gjort vad.
 • Lätt att lära sig
  Google Docs är enkelt att lära sig om man har använt Word, Pages eller någon annan ordhanterare. Dessutom är det gratis.

 

Tre digitala verktyg för förbättrad kommunikation
Vi kommer här lista tre verktyg som alla företag bör använda för att möjliggöra bättre kommunikation på ert företag.

Slack
Slack är en meddelandeplattform som är helt gratis att använda. I Slack skapar man kanaler, bjuder in folk till kanalerna och kan sedan skicka meddelande till varandra i dessa kanaler.

Fördelar med Slack

 • All kommunikation på ett ställe
  Via slack har ni en och samma plattform för all kommunikation på företaget, utan att det blir oreda eller att fel person tar del av fel uppgifter. Ni skapar enkelt kanaler och kan sen dela upp kanalerna utifrån de arbetsgrupper som är relevanta för respektive kanal.
 • Enkel fildelning
  Skicka enkelt filer till varandra. Dessutom har filerna Dropbox-integrering om det finns behov av en molntjänst.

 

Yammer
Yammer är ett mikroblogg-verktyg, en slags sociala medier för företag, där era anställda kan skriva inlägg, dela innehåll och allt annat man kan förvänta sig från andra sociala medier.

 • Perfekt för storföretag
  Medan Microsoft Teams ofta rekommenderas till små företag är Yammer motsvarigheten för stora företag, mycket tack vare för att det är lättare att nå ut med stora mängder innehåll till många människor och att fokus snarare ligger på en stor grupp människor än en mindre arbetsgrupp.
 • Få bättre koll på er bransch
  Det kan vara utmanande att alltid ha stenkoll på vad som sker i branschen. Med Yammer blir det enklare då ni har en plattform där alla kan dela inlägg som har med er bransch att göra. Precis som att man aldrig missar när någon av ens vänner gifter sig på personliga sociala medier kommer ni aldrig missa när era konkurrenter släpper en ny produkt.

 

GoToMeeting
GoToMeeting är ett videokonferens-verktyg som utöver videomöten även låter dig schemalägga möten och dela skärm. Ett av världens mest populära videokonferens-verktyg.

 • Enkla möten
  Anses av många vara det lättaste verktyget för sitt syfte. Har även stöd för mobila enheter, oavsett om det är en Android eller iPhone.
 • Möjlighet att ha stora möten
  Med GoToMeeting kan du ha väldigt stora möten, om det är något som ert företag har behov av. Faktum är att ni kan ha upp till 250 deltagare, vilket innebär att ni i princip kan hålla större seminarier via GoToMeeting. 

 

Vilka verktyg ingår i er digitala verktygslåda?
Vi har nu listat sex verktyg som vi anser att alla företag kan ha nytta av att använda. Vilka verktyg ingår i er digitala verktygslåda? Känner ni att ni fått lite inspiration för att expandera den? Hör gärna av er till oss på Nordlo, så pratar vi mer om vilka digitala verktyg ni kan främjas av att använda!

 

Om Nordlo
IT-företaget Nordlo har bildats genom en sammanslagning av IT-bolagen Office IT-Partner, Zetup, Dicom och norska IT total. Med fokus på rådgivande IT och lokal förankring ska den nya koncernen bli en stark nordisk utmanare inom molntjänster, infrastruktur och digitalisering för såväl små som medelstora organisationer. Nordlo har idag 650 medarbetare på 36 orter i Sverige och Norge, samt en årsomsättning på 1,3 miljarder.

För mer information se https://nordlo.com

Vill du veta mer – kontakta:
Daniel Blomquist
vd Nordlo Gävle:
026-66 55 07
daniel.blomquist@nordlo.com
Lötängsgatan 13, Gävle

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK