Dagens datum:

•••••

Axmar bruk fick besök från Gallejaur Natur- och Kulturreservat.

Axmar bruk fick besök från Gallejaur Natur- och Kulturreservat.

Axmar bruk fick besök från Gallejaur Natur- och Kulturreservat

Publicerad: 20/9 av Stig Jönsson

När man sköter något omfattande som Axmar bruks Natur- och Kulturreservat så är det mycket uppskattat att få träffas andra som sitter i samma båt. I fredags den 16 september fick vi möta representanter av Gallejaur Natur- och Kulturreservat. Och vilken härlig träff det blev!

Gallejaurs representanter visade sig att vara mycket trevlig och engagerad folk som stöter på ungefär samma, men också helt annorlunda problem som vi här i Axmar bruk. Folk med hjärtan som slår för deras förening och som vill så gärna bevara deras imponerande historia, precis som vi. Vi fann mycket igenkännande, färska idéer och ännu mer motivering. Tusen tack Gallejaur och hoppas vi får träffas igen!

Läs mer om Gallejaur Natur- och Kulturreservat på deras hemsidaFacebook och Instagram.

Om Axmar bruk
Axmar bruk är Gästriklands första och hittills enda kulturreservat. Det omfattar en välbevarad hytta, en vacker engelsk park och hamnområdet med utställningslokal och båthus. Axmar bruk ägs av den ideella föreningen Hyttan, som sköter reservatet på uppdrag av Länsstyrelsen Gävleborg.
Axmar Brygga Havskrog är inrymd i en gammal magasinsbyggnad vid hamnen. Den byggdes på 1870-talet av slaggsten från järnbruksdriften. Axmar Brukscafé finns i den gamla orangeribyggnaden och på bruket finns även Axmar Bruksbod med Bed & Breakfast.
Föreningen Hyttan tillsammans med ett antal offentliga aktörer samt entreprenörerna på orten arbetar aktivt med att utveckla Axmar bruk som besöksmål. Det bygger på vår orörda kultur- och naturmiljö.

För mer info se: https://axmarbruk.se
 

 

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK