Dagens datum:

•••••

Axmarkonsert i Gävle Konserthus med Lisa, Lena & Lisa.

Axmarkonsert i Gävle Konserthus med Lisa, Lena & Lisa.

Axmarkonsert i Gävle Konserthus med Lisa, Lena & Lisa

Publicerad: 20/4 av Stig Jönsson

Om du missade vår jubileumskonsert förra året får du chansen igen i sommar. Den 13 augusti ges Axmarkonsterten på Gävle konserthus med Gävle symfoniorkester under ledning av Bertil Fält och med solisterna Lena Willemark, Lisa Långbacka och Lisa Rydberg.

Lena Willemark är en centralgestalt inom den svenska folkmusiken och en banbrytande genreöverskridande sångerska. Hon räknas som en av Sveriges främsta folkmusiksångare
Hon har tagit emot en rad utmärkelser, däribland sex Grammisar, är Riksspelman, ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien och är nominerad till Nordiska rådets musikpris 2021.
lenawillemark.com

Lisa Rydberg är riksspelman och barockviolinist - en frilansande musiker med ett brett register.
Lisa är medlem i många olika konstellationer, figurerar i flera mindre barockensembler, lägger stråk på popalbum och komponerar musik.
Hon har även tilldelats Pekkos Gustafs hederspris och Spel Stinas medalj.
lisarydberg.com

Lisa Långbacka har sina rötter i folkmusiken men hon svävar fritt mellan olika musikvärldar, från pop, jazz och folkmusik till opera och teatermusik. Hon har uppträtt på Nobelmiddagen, turnerat med Norrbotten Big Band och Grammyvinnaren Maria Schneider och har spelat i svenska Eurovision Song Contest.
lisalangbacka.com

Bertil Fält är en multiinstrumentalist med saxofon som huvudinstrument. Syns i flera konstellationer, bland annat tillsammans med Camilla von Bothmer, och i trion SWUNG med Urban Andersson och Görgen Antonsson. Har undervisat inom musik sedan länge, och även komponerat och arrangerat musik för symfoniorkester.

Arrangörer är Gävle Symfoniorkester i samarbete med Föreningen Hyttan, med stöd av Region Gävleborg och Kulturrådet.

Mer info: AXMAR 350 https://www.gavlekonserthus.se/konserter/axmar350

Biljetterna släpps onsdag 20 april 2022, 11.00.

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK