Dagens datum:

•••••

Efterfrågan på företag att köpa

Publicerad: 4/3, 2020 av Björn Mårtensson

Företagare är ett segt släkte! 44 procent av de som äger och driver företag är äldre än 55 år och andelen företagare är högst i åldersgruppen 66–70 år. Många företagare har förberett sig för ett generationsskifte, antingen inom familjen eller genom försäljning av företaget. Men det är också många som kämpar på och tänker kanske att ”den dagen den sorgen”. Men realistiskt sett är den dagen nu! Det gäller att vara långsiktig om företaget ska säljas, för att slippa panikförsäljning! Björn Mårtensson är företagsmäklare på Tactic Företagsförmedling och hjälper både de som är intresserad av att köpa och de som vill sälja ett företag. Men det blir allt fler som är intresserade köpare som hör av sig.

– Det är idag allt fler som kontaktar oss och är intresserade av att köpa ett företag, säger Björn Mårtensson. Vi har köpare av både små och stora företag, allt från e-handel till industriföretag.

En del är intresserade av att förvärva ett företag för att kunna arbeta själv i verksamheten medan andra är mest intresserade av att köpa ett företag med utvecklingspotential för att leda det som styrelseordförande med en anställd vd.

Tactic Företagsförmedling i Hälsingland, Gästrikland och Norra Uppland, hjälper till med alla typer av frågor som rör försäljning, köp, värdering av företag samt kapitalanskaffning.

- Vi finns med i hela processen, från "ax till limpa", säger Björn Mårtensson. Vi har nyligen hjälpt till att sälja en bilverkstad som när det blev budgivning hade flera intresserade köpare. Bilverkstaden har potential att växa så både säljare och köpare är väldigt nöjda.

Hur gör man om man vill sälja eller köpa ett företag?

- Kontakta mig så bokar vi ett första helt förutsättningslöst möte där vi träffas och går igenom behov och förutsättningar, sa Björn Mårtensson. Jag berättar om hur vi arbetar i TACTIC Företagsförmedling och hur man planerar köpet eller försäljningen innan vi går vidare.

Det ska självklart vara konfidentiellt oavsett om man är köpare eller säljare!

- Vi har idag köpare av lönsamma företag från cirka 3 miljoner i årsomsättning till ca 150 miljoner, säger Björn Mårtensson.

Köparna är intresserade av företag som ligger i Hälsingland, Gästrikland och Norra Uppland och gäller även företag som är flyttbara.

De flesta som säljer sitt företag gör det förmodligen bara en gång i livet och det blir den enskilt största affären man gör. Därför är det viktigt att affären blir rätt, både för köpare och säljare.

Text: Torbjörn Edlund

Björn Mårtensson, Företagsmäklare, TACTIC Företagsförmedling AB, Hälsingland, Gästrikland och Norra Uppland
070-568 30 52 • bjorn.martensson@tactic.se • www.tactic.se 
Kontor: Muréngatan 14, Gävle • Grånäs 122, Edsbyn • Håstaholmen 1, Hudiksvall

Björn Mårtensson

Björn Mårtensson

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK