Dagens datum:

•••••

Karl-Johan Almegård

Karl-Johan Almegård

Erkänn problemen och gör bättre affärer

Publicerad: 22/5, 2019 av Liselotte Lättman

Det finns inga genvägar till förändring. Den digitala verkligheten skiftar snabbt och vi behöver verktyg för att möta framtiden redan nu. Ytterst handlar det om något mera än att delta i en kurs. Kompetensutveckling är både attitydförändring och förändrade arbetsmetoder. Dessutom vill vi kunna se verkliga resultat i verksamheten, i form av tids- och kostnadsbesparingar. Karl-Johan Almegård föreläser om hur vi lyckas med det.

 

Vad är Flow?

Vi använder det ibland lite vardagligt för att t ex sammanfatta en bra dag på jobbet. Men begreppet flow har sitt ursprung i psykologin och används flitigt inom idrotten. Ett produktivt tillstånd där individen blir helt absorberad av en aktivitet och får en djup känsla av kontroll och fokus. Om vi uppnår flow i det vi gör, leder det till bättre ekonomi och mätbara förbättringar. Karl-Johan Almegård berättar hur, och levererar mer än bara en föreläsning.

Helt koncept

Konceptet bygger på att kompetensutveckling är en verklig investering som sparar stora belopp. Karl-Johan representerar en unik pedagogik för näringslivet, där kunskap i sig inte är målet utan snarare ett medel för verksamhetens utveckling. I konceptet finns t ex ett digitalt mätverktyg, Flowkeeper, som lanserades 2013. Med hjälp av FlowKeeper kan man kontinuerligt och konkret mäta vilka förbättringar som sker. FlowKeeper är ett verktyg för medveten personlighetsutveckling. Det har testats av över 300 användare tillsammans med psykologer och läkare.

Vad händer sedan?

Organisationsutveckling är numera något som ständigt pågår och metoderna för individ- och teamutveckling är många. Men det viktigaste arbetet gör alltid deltagarna själva efter kursen/föreläsningen. Känslor är inget flum. Om de hanteras på ett strukturerat sätt är de grunden för personalens engagemang. Medvetandenivån för hela arbetsteamet kan höjas via en coach-portal, där det finns forskningsbaserade personliga reflektionsdokument att jobba med.

 

Vill du boka en föreläsning med Karl-Johan Almegård? Kontakta då Novarum, Liselotte Lättman på liselotte@novarum.se eller telefon 070-996 91 11. Just nu finns också ett föreläsningserbjudande till ett riktigt bra pris!

 

 

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK