Dagens datum:

•••••

Farligt för hälsan med icke fungerat lymsystem

Publicerad: 22/3, 2021 av Eva-Lena Ivarsson

När man väl förstår lymfsystemets funktion så förstår man också hur viktigt det är att hjälpa kroppen med den rensning som den naturligt vill göra och hur det hänger ihop med immunförsvaret

Känner du till den otroliga betydelsen lymfsystemet har för din hälsa?

När man väl förstår lymfsystemets funktion så förstår man också hur viktigt det är att hjälpa kroppen med den rensning som den naturligt vill göra och hur det hänger ihop med immunförsvaret. Lymfsystemet transporterar bort döda cellerna, gifter och metaboliskt avfall från friska områden i kroppen och eliminerar dem genom urin, slem, svett, avföring och galla.

Hela lymfsystemet inkluderar halsmandlar, timus, mjälte, lymfvätska, kärl och lymfkörtlar där varje område har sin egen värdefulla funktion.

Våra lymfkörtlar och lymfnoder är belägna i armhålan, ljumsken, nacken, runt blodkärlen i bröstet och buken och de fungerar som minihållplatser som filtrerar lymfvätskan och fångar upp bakterier och mikroorganismer. När vi inte får tillräckligt lymfatiskt flöde in och ut ur noderna, uppstår inflammation.

Intressant nog har vi cirka tre gånger mer lymfvätska i våra kroppar än blod. Blod kommer dock med en pump (hjärtat) som ser till att det levereras överallt. Lymfvätska, å andra sidan, aktiveras genom användning av våra muskler. Med varje muskelsammandragning cirkulerar vätskan genom envägsventiler som är belägna i hela kroppen. Så kort och gott: ju mer vi aktiverar våra kroppar, desto mer cirkulerar vi lymfvätskan och håller flödet vid liv!

Vill du gå en onlinekurs 

Text Nathalie Yonan/Eva-Lena Ivarsson

www.lymfrehab.com

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK