Dagens datum:

•••••

Fin digital invigning av Gävlebocken 2020

Publicerad: 30/11, 2020 av Joe Formgren

Titti Schultz ledde årets digitala bockinvigning den 29 november och hon gjorde det med bravur i en direktsändning som gick både lokalt och worldwide via YouTube. Visst var vi många som helst hade sett en invigning på plats som tidigare år men faktum var att den här digitala sändningen på en timme var fantastiskt trevlig med mycket Gävlehjärta och vår fina och stolta bock på plats i centrum.

I en livestudio med uppsikt över bocken tog Titti emot spännande gäster mixat med fantastisk fin underhållning av Hits For You som briljerade med sin skönsång från taket på Stadsbiblioteket med uppsikt över stadens största kändis.
– Det var ett hedersuppdrag att få komma hem och vara en del av invigningen av Gävlebocken, hälsar Titti Schultz. Bocken lever som alltid i tiden så det blev riktigt roligt med en digital sändning där bockfans i hela landet och i världen kunde vara med en högtidsdag som denna.

Bland överraskningarna i sändningen var flera hälsningar från flera av bockens vänner i USA samt att vår utrikeskorrespondent Stefan Åsberg hälsade hem till Gävle från Washington DC.
– Det var kul att bli uppkopplad och vara en del av när vår största kändis gör entré på scenen igen. Gävle känns aldrig så angeläget som när du är långt borta, hälsar Stefan.

– Jag tycker hela upplägget var väldigt vackert och proffsigt ordnat, säger Henrik Sundström på Hits For You. Stämningsfullt och väldigt roligt att få medverka vid denna invigning. Är gärna med fler gånger!

Joakim Starrin stod för stämninsfull julmusik i studion och bland kvällens gäster fanns Lars-Åke Wilhelmsson, även känd som Babsan som fick baka bockbakelser tillsammans med konditori Lido. Dessutom fick vi träffa Erika Grahm, spelare och sportchef för damsektionen inom Brynäs IF. Hans Carstensen, författaren och läraren som startade GASTA i Gävle. Tidigare ”bockkorrespondent” för SVR’s Vaken med P3 och P4 samt fantastiske Lasse Wennman, grundare av Matakuten/Klappakuten i Gävle. Han fick tillfälle att berätta om hur han brinner för att göra goda gärningar för andra i juletid men även året om.

Årets invigare var Johan Jämtberg, Eldsjälen vid Helges i Gävle som coachat många unga sångtalanger till färdiga artister och vann Gävle kommuns Kulturpris 2020.
– Jag var lite nervös innan faktiskt, även om jag i vanliga fall är ganska van att prata inför folk, säger Johan. Detta var ju så annorlunda, i och med att det var ett så fint hedersuppdrag. Först hade jag väl tänkt ut några grejor som skulle kunna passa att säga, men väl på plats glömde jag vad det nu var, och körde på i-stunden-känslan istället. Hoppas det blev lite mindre stelt så i alla fall. Verkligen kul att få förtroendet - en ära verkligen.

Sammanfattningsvis ett fint intiativ från Gävle kommun och fantastisk bra producerat av Ulf Gradin och hans produktionsbolag Videa.
Så vill ni få lite julkänsla och känna stoltet över vår fina Gävlebock så kan ni se hela invigningen av Gävlebocken 2020 på YouTube här
https://www.youtube.com/watch?v=YvzhyPzZ8vw&feature=emb_logo

Foto/film: Gävle kommun
Produktion: Videa
I samarbete med Gävle City


Om Gävlebocken
Upplev Gävles största kändis i december. Från första advent pryder den tretton meter höga halmbocken Slottstorget i Gävle. Gävlebockens historia börjar redan 1966. Då föddes idén om en enorm halmbock som skulle sättas upp på Slottstorget i Gävle för att locka besökare till Söder. Den 1 december 1966 kom den första bocken på plats. Sedan dess pryder Gävlebocken Slottstorget i Gävle varje år från första advent. Invigningen lockar tiotusentals Gävlebor och besökare. Den populära halmbocken kan följas via webbkamera och på sociala medier så länge han står på plats vid Slottstorget.
Källa: https://www.visitgavle.se/sv/gavlebocken

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK