Dagens datum:

•••••

Fira Valborg på Axmar Brygga

Fira Valborg på Axmar Brygga

Fira Valborg på Axmar Brygga

Publicerad: 29/4, 2020 av Leif Klövstedt

Varmt välkomna att fira sista april, första maj och hela helgen på Axmar Brygga. Vi firar vårens ankomst och erbjuder då en extra trerätters Valborgsmeny. Den består av kokt vit sparris med dragonmajonnäs och rökta mandlar, helgens färska fisk med räkor och Kusösås som är smaksatt med caviar, löjrom och forellrom. Till dessert så får ni vårens crème brûlèe med marinerade äpplen, yozo och kardemummaglass. Före maten bjuder vi er dessutom på helgens fördrink.

Gästabud Valborg Trerättersmeny
Inkokt vit sparris
Dragonemulsion, rökt mandel
Helgens färska fisk med räkor
Kusösås smaksatt med caviar, löjrom, forellrom, gräslök och dill. Serveras med vår egna potatispuré
Crème Brûlée
Marinerat äpple, yozo, kardemummaglass

Menypris 446:- (ord pris 496:-)

Axmar Bryggas rymliga och härliga atmosfär lämpar sig utmärkt för de som vill njuta av god mat med nära och kära inte minst i dessa tider. Extra stora utrymmen mellan borden, stor uteservering och kösystem vid entréer borgar för trivsel med fysisk distans och ändå social närhet.
– Hela vårmenyn går även att få som take away med er hem eller till våra husbilsgäster med 10 % rabatt, hälsar köksmästare Leif Klövstedt. Vi levererar naturligtvis även hämtmaten direkt till husbilen för dem som vill det utan extra kostnad.

Varmt välkomna i Valborg, första maj, 2:a och 3:e maj.

Öppettider
Valborgmässoafton​, öppet 16.00-22.00, sista sittning 19.00
Fredag 1 maj, öppet 16.00-22.00, sista sittning 19.00
Lördag 2 maj, öppet 16.00-22.00, sista sittning 19.00
Söndag 3 maj, öppet 16.00-19.00, sista sittning 16.00


Om Axmar Brygga
Havskrogen Axmar Brygga är en restaurang med konferens- och festlokaler som ligger på gränsen mellan Gästrikland och Hälsingland, i kulturhistoriskt intressanta Axmar bruk som grundades för snart 350 år sedan, närmare bestämt år 1671.

Med en panoramautsikt över orörd skärgårdsmiljö smyckat med ett otroligt rikt fågelliv och djurliv erbjuder verksamheten gäster från både när och fjärran en unik kombination av kustatmosfär, naturreservat, vandringsmöjligheter och en välkomponerad meny med fisk, skaldjur, kött, vilt och flera vegetariska alternativ.

Matgästerna kan sitta antingen på den inglasade bryggan eller inne i restaurangens trivsamma 1800-talsmiljö med öppen spis och skimrande slaggstensväggar som vacker inramning. Möjlighet finns också att sitta avskilt en trappa upp i den ombonade festvåningen med egen bar.
Sommartid hålls även den stora icke-inglasade delen av bryggan öppen där maten kan avnjutas under bar himmel till vågornas brus.
Inför julen serveras Axmar Bryggas vida omtalade och mycket populära skärgårdsjulbord. Det är något utöver det vanliga då det erbjuder alla klassiska rätter men även andra, i julbordssammanhang, egna mer exotiska specialiteter.

I den unika slaggstensbyggnaden där restaurangen och konferens- och festlokalerna är inhysta lagrades tidigare, från 1870-talet till början av 1900-talet, stångjärn och säd. Det är svårt att tänka sig en mer storslagen plats att förlägga sina högtidsdagar, konferenser, firmafester, representationsmiddagar eller nära och käras födelsedagar. Vid beställningar rymmer restaurangen 300 matgäster.

Det största egna konferensrummet rymmer 60 personer och i Axmar Hytta finns det plats för hela 180 personer med högtalaranläggning och möjligheter till bild- och filmvisning. I samarbete med lokala aktörer erbjuder man även historievandringar och Bed & Breakfast.

Restaurangen har även etablerat sig som en av Sveriges trevligaste och mest populära ställplatser för husbilar och i direkt anslutning till restaurangen finns det plats och servicemöjligheter för ett 40-tal husbilar.

För mer information se https://axmarbrygga.se

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK