Dagens datum:

•••••

StyrelsaAkademien Gävleborgs ordförande Daniel Blomquist.

StyrelsaAkademien Gävleborgs ordförande Daniel Blomquist.

Företag måste förstå nyttan med externa styrelseledamöter

Publicerad: 19/3, 2021 av Joe Formgren

StyrelseAkademien belyser vikten av att ett engagerat styrelsearbete är en viktig del i företagens och föreningarnas utveckling. StyrelseAkademien Gävleborg, som är en ideell förening, har förstås också en engagerad styrelse. StyrelseAkademien Gävleborgs ordförande Daniel Blomquist svarar så här på frågan varför han har valt att engagera dig i Styrelseakademin Gävleborg och vad han önskar att få ut av styrelsearbetet?

– Jag är engagerad i Styrelseakademien Gävleborg för att utveckla min kompetens och mitt nätverk gällande styrelsearbete och företagsledning. På nätverksträffarna som arrangeras har jag skapat nya kontakter och också fått några förfrågningar om nya styrelseuppdrag. Jag brinner för visionen att alla svenska bolag ska ha minst en extern värdeskapande styrelseledamot!

– Jag har under mina 7 år i Office IT-Partner Sveriges styrelse studerat effekten av externa ledamöter i små bolags styrelser. Det finns en klar koppling med externa ledamöter/ordförande i styrelsen hos framgångsrika bolag som gjort en fin tillväxtresa. Jag har samma erfarenhet i mitt egna bolag där jag rekryterade in en extern ordförande och vi fick tillsammans bolaget att växa med 10% under 5 års tid innan försäljning av bolaget. Det är för att styrelsefrågor engagerar mig och för att jag vill hjälpa andra bolag att förstå nyttan med externa ledamöter som jag valt att engagera mig i Styrelseakademien.”

Bli medlem du också för att utveckla dig själv och ditt företag eller förening!

http://kalender.styrelseakademien.se/EventManagement/EventRegistration.aspx?id=76EF05FB-E63F-E411-89C9-0050568D0553&fbclid=IwAR3e3TC_3AMWZlNlVh6en3w2eNE91_lIGkDj2HMN3x4eW9HSrHAAIwSOelI

För mer information kontakta
Kjell Gunnarsson, verksamhetsledare
kjell.gunnarsson@styrelseakademien.se
076-0513581
http://www.styrelseakademien.se/gavleborg
Medlemsskap 1600:-/år inkl. moms.

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK