Dagens datum:

•••••

Fredrik Jernberg och Patrik Björn slår ihop sina påsar.

Fredrik Jernberg och Patrik Björn slår ihop sina påsar.

Gästrike Nord Invest förvärvar BF Stambytesentreprenad

Publicerad: 6/5 av Joe Formgren

Efter 25 år har entreprenören Fredrik Jernberg torsdag den 5 maj 2022 sålt sin verksamhet BF Stambytesentreprenad till Gästrike Nord Invest AB. En koncern där bland annat Gästrike fastigheter ingår.

Verksamheten kommer att fortlöpa som tidigare med Fredrik kvar i rollen som VD.
BF har under åren utfört stambyten i över 2000 lägenheter samt ett flertal nyproduktioner av bland annat lägenheter, kontorsbyggnader och butiker och t.ex. Tullhuset.
– Gästrike fastigheter saknade en entreprenör som kan hjälpa till att rusta beståndet samt att bygga nyproduktioner och BF och dess medarbetare får en stor trygghet med framtida jobb och det är en ljus framtid som väntar, säger Fredrik Jernberg

– Vi har alltid varit imponerade av deras gedigna yrkesskicklighet men också med egna ögon sett hur väl de tagit hand om kunder och anställda. Det är med stor portion ödmjukhet som vi välkomnar bolaget och deras anställda in i den snabbt växande Gästrike Nord koncernen, säger Patrik Björn.

Med hjälp av gemensam strategi och förvaltning vill de tillsammans skapa goda förutsättningar för framtiden genom att slå ihop framtida störree bostadsprojekt som BF’s ”Skeppstornet” och ”Alborgen” och Gästrike fastigheters ”Gävle Galvan”.

– Vi på BF har med stort intresse följt Patrik Björn och Gästrike fastigheter och sett en stor tillväxt via förvärv av lokala bolag, stort entreprenörskap och är stolta att vara en del av koncernen, säger Fredrik.

BF Stambytesentreprenad utanför Tullhuset.

BF Stambytesentreprenad utanför Tullhuset.

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK