Dagens datum:

•••••

Gävles nya radiokanal Oldies FM

Gävles nya radiokanal Oldies FM

Gävles nya radiokanal Oldies FM

Publicerad: 26/9, 2019 av Joe Formgren

Oldies FM är en ny radiokanal som startar sina sändningar från Folkets Hus redan i mitten av oktober på frekvensen 102.7. Musikinriktningen blir 50-90-tal samt tidig blues. Oldies FM blir en del av Radio Gävles lokala musikutbud på frekvensen 102,7 mhz. Bakom satsningen finner vi radioveteranen Roffe Berg som tidigare arbetat med nu nedlagda Radio Nattsudd.

- Det här blir toppen, säger Roffe, som jobbat med radio i drygt 20 år. Det är så sorgligt att Svante Grundberg gick bort och vi lade ned Radio Nattsudd. Han var så kunnig inom sitt gebit och en stor kulturpersonlighet. Vi saknar honom och det var naturligtvis omöjligt att fortsätta det konceptet utan honom. Men nu ser vi framåt och vet att Gävleregionen verkligen uppskattar en station som spelar den där musiken som man nästan glömt att man gillar och inte bara de vanligaste hitsen. Dessutom är vi lokala! Vi speglar vad som händer här och nu, i Gävle med omnejd även om musiken förstås blir ”A walk down memory lane”!

Den nya kanalen kommer att innehålla tre olika programblock i form av Roffes Retro, Jimmys Jukebox och Svennes Blues - Wang Dang Doodle.
– Där skall man nästan kunna känna lukten av både Chicago, Memphis och Missisippi när man lyssnar på onsdagar, garanterar bluesgurun Sven-Erik ”Svenne” Lundberg.

Oldies FM kommer att sända måndag till fredag klockan 12.00-17.00 och på nätet oldiesfm.se. Jimmys Jukebox spelar måndag och tisdag, Svennes Blues onsdagar och Roffes Retro torsdag och fredag.
- Sjukt roligt säger Jimmy Dyrebrandt, vi är så taggade. De är klockrena kompanjoner så det här kommer att bli fruktansvärt kul. Själv kommer jag att köra musik från 80- och 90-talet och många grymt bra låtar som man inte brukar höra så ofta.

Radio Gävle kommer att hålla Öppet hus fredag den 11 oktober 2019 mellan klockan 12.00 till 17.00. Då får lyssnarna möjlighet se studion, vara med i direktsändning, lyssna på sång och musik eller träffa alla som sänder på stationen 102,7 MHz.
- Vi kommer att vara på plats redan på invigningen. Förhoppningen är att kunna ge lyssnarna både en aha- och även ha-ha-upplevelse. Så varmt välkommen att lyssna vetja, avslutar Roffe.

www.oldiesfm.se öppnar inom kort.

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK