Dagens datum:

•••••

Eva von Schéele-Frid, Näringslivsutvecklare på Gävle Kommun.

Eva von Schéele-Frid, Näringslivsutvecklare på Gävle Kommun.

Hälsning från näringslivsutvecklare Eva von Schéele-Frid

Publicerad: 13/1, 2021 av Det händer i Gävle

När företag besvarar frågor om vilka hinder de ser för tillväxt, är bristen på rätt kompetens en av de viktigaste utmaningar som nämns. Kompetensförsörjning är därför prioriterat i Gävle kommun.

Ett nytt samverkansavtal med Högskolan i Gävle håller på att arbetas fram och det nya näringslivsprogrammet, som är under framtagande, kommer att lyfta fram bland annat kompetensförsörjning som ett viktigt målområde. Det finns idag flera exempel där offentliga aktörer samordnar insatser med företag som har behov av att anställa och på så sätt bidrar till att matcha personer mot efterfrågad kompetens. Som exempel kan nämnas anpassade jobbspår genom lärling som Vuxenutbildningen anordnar. Men vi behöver göra mer.

Under senhösten anställdes jag som näringslivsutvecklare på Näringslivsenheten i Gävle Kommun och mitt uppdrag är att ha särskilt fokus på kompetensförsörjning. Jag finns för att stötta företag i kompetensförsörjningsfrågor, så ta gärna kontakt med mig om ni antingen har behov av att anställa och vill veta mer om skräddarsydda möjligheter, eller om ni har mer allmänna frågor eller funderingar. Ni har säkert många goda förslag på hur vi tillsammans kan få fler människor att inkluderas i arbetskraften, hur vi kan minska den missmatchning i kompetens som vi har idag och hur ni företag kan få tag på den kompetens som behövs för att kunna växa, utvecklas och vara lönsamma.

Vi behöver ett välmående näringsliv. Mår företagen bra så skapas bättre förutsättningar för att samhället ska må bra.

Mig når ni på eva.von_scheele_frid@gavle.se 
eller 026-17 29 28

Jag ser fram emot många och givande kontakter!

Eva von Schéele-Frid
Näringslivsutvecklare på Gävle Kommun

Foto: Företagsbladet - P-E Jäderberg

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK