Dagens datum:

•••••

En gruppbild från en av höstens träningar.

En gruppbild från en av höstens träningar.

Här får barn chansen att prova på fler idrotter, under våren fortsätter satsningen

Publicerad: 24/1, 2020 av Jakob Westerlund

Om du vill bli grym på en idrott? Träna flera... Under temat #Minandraidrott har Gästriklands Innebandyförbund, Gefle Gymnastikförening och Gävleborgs Idrottsförbund har under hösten pilot-projekterat en satsning att utöva två idrotter men med samma träningsgrupp. En satsning som under hösten växte och växtre där det erbjöds en möjlighet, för totalt tjugo idrottare att varann torsdag med utbildade instruktörer, att prova på både Innebandy och Gymnastik. Alla platser tog snabbt slut och satsningen har varit lyckad.

Om du vill bli grym på en idrott? Träna flera... Under temat #Minandraidrott har Gästriklands Innebandyförbund, Gefle Gymnastikförening och RF SISU Gävleborg har under hösten pilot-projekterat en satsning att utöva två idrotter men med samma träningsgrupp. En satsning som under hösten växte och växtre där det erbjöds en möjlighet, för totalt tjugo idrottare att varann torsdag med utbildade instruktörer, att prova på både Innebandy och Gymnastik. Alla platser tog snabbt slut och satsningen har varit lyckad.

På Gymnastik-passen har man fått prova på grunderna för grov-motoriska övningar och hantera sin egen kropp. Rörelseglädje står i centrum och ger barnen en grund att ta med sig som är allsidig vilket skall ge förutsättningar för att prova på fler idrotter.

Nu tar satsningen nya vägar mot 2020, från och med den 6/2, kan man som barn, sex till åtta år få prova på fler idrotter under samma organisation, satsningen kompletteras med ännu en idrott nämligen Futsal i samarbetet med Gestriklands Fotbollförbund som kan ses som en nyhet till vårens upplaga. Totalt erbjuder satsningen plats för totalt femtio deltagare, barn där det idrottsliga lärandet i en trygg barn- och ungdomsmiljö sätts i centrum.

- Här får barn den allsidighet idrotten kan ge ett barn för bästa motioriska grunder, förhoppnignsvis lär sig barnen rörelser som man kan ta med sig i andra idrotter hela livet, säger Johanna Persson, ansvarig ledare i verksameheten på Gästriklands Innebandyförbund.

Det helt kostandsfria satsningen är ett led i satsningen #InnebandyForAll, Gästrikalnds Innebandyförbunds CSR-projekt #InnebandyForAll som under hösten 2017 startades som ett projekt, vilket idag är en bestående del av vår förbundets verksamhet där man samhällsansvar som idrotten och Innebandy tar. Att vara mer än en sport kräver engagemang, tålmodighet, inspiration och mod att testa. #InnebandyForAll är samlingsnamnet där alla CSR-frågor och projekt, delprojekt och satsningar kan paketeras, förberedas, genomföras och utvärderas.

Inom Gävleborgs Idrotten tror man mycket på samverkan, under Samsyn Gästrikland har det idrotterna i distriktet en metod för att jobba utifrån intentionerna i Idrotten Vill och med syftet att skapa ett livslångt intresse för idrott. Medverkande förbund är fotboll, innebandy, ishockey, Gävleborgs Idrottsförbund och RF SISU Gävleborg.

- Vi vill i och med det här satsningen undvika att våra ungdomar i för tidig ålder måste "välja" idrott. De stora idrotterna i distriktet kan medverka till ett idrottande på längre sikt i flera idrotter, skriver Gävleborgs Idrottsförbund på sin hemsida.

Verksamhetsmålet med #InnebandyForAll är att få fler barn- och ungdomar i rörelse och ta ett helhetsansvar för jämlika förutsättningar för fritidsaktiviteter oavsett kön, etnicitet, sexuell läggning eller soc-ekonomiska förutsättningar. En viktig del för att nå dessa mål är att bedriva fler verksamheter vilket betyder öka antalet aktiviteter öppna för alla, utan förkunskapskrav eller ekonomiska hinder för primärt för våra minoritets-målgrupper men även för den innebandy-entusiastiske.

- Satsningen är viktig för att öka förutsättningarna för barn och ungdomar i rörlese, alla mår bra av rörelse och kan vi inspirera så skall vi fortsätta bidra till en god folkhälsa, fortsätter Johanna.

Anmälan sker via denna länk: https://innebandy.se/gastrikland/inlaegg/lista/nu-tar-vi-satsningen-pa-flera-idrotter-vidare-ta-chansen-att-anmala-dig-nu/

Läs mer om #InnebandyForAll: http://www.innebandyforall.yodo.se

Läs mer om Samsyn Gästrikland: https://idrottonline.se/Riksidrottsforbundet/Distrikt/gavleborgsidrottsforbund/Undermeny/Fokusomraden/Barn-ochUngdomsidrott/Samsyn/samsyngastrikland

"Vi erbjuder en enkel, rolig sport som är öppen för alla att engagera sig i, oavsett roll där rörelseglädjen bidrar till ökad folkbildning och förbättrad folkhälsa. Syftet med #InnebandyForAll är att erbjuda aktiviteter och ta ett samhällsansvar, vi är mer än en sport." - #InnebandyForAll

För frågor kontakta: info@innebandyforall.se

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK