Dagens datum:

•••••

Hästens Dag på Gävletravet 25 augusti

Publicerad: 20/8, 2019 av Lars Högberg

Nu på söndag den 25 augusti så arrangeras Hästens dag för femte året i rad på Gävletravet. Arrangerande Linda Öberg från Gävle Travhästägareförening berättar vad som kommer att hända på årets händelserikaste dag för hästvänner i hela regionen.

– Målet med Hästens Dag är att väcka ett intresse för hästar i största allmänhet och visa vilket brett användningsområde hästen har. Det försöker vi göra genom att visa upp olika grenar inom hästsport och så många olika hästraser vi kan. Vi erbjuder även prova-på-aktiviteter under dagen för både vuxna och barn. Allt är gratis då vi vill att denna dag ska vara för alla. Det finns även möjlighet till att prova köra häst i en rullstolsanpassad vagn.

Vad består ditt arbete med för dagen?
– Min roll är i form av samordnare för dagen. Jag håller i alla olika uppvisningar på banan och att sätta ihop programmet för dagen.

Vilka är besökarna och hur många brukar det vara?
– Vi riktar oss till alla som är intresserade av hästar i någon form. De flesta som besöker oss den här dagen är barnfamiljer och ungdomar men som sagt det finns något för alla. Förra året hade vi närmare 2000 besökare. Året innan var det knappt 1000 men då var det betydligt sämre väder.

Är det några nyheter för i år?
– Ja, det är Käpphästhoppningen där det går att vinna en rosett och körning med rullstolsanpassad vagn. Notera att där vill vi ha en föranmälan senast dagen innan fr vår planering.


Vad kan man förvänta sig som besökare?
– En heldag med aktiviteter och hästen i centrum. Du kommer att få se hästar i olika roller och raser. Allt i från fartfyllda inslag av travhästar och tornerspel till mer lugna aktiviteter i form av westernuppvisning. Vi presenterar en rasparad med olika hästraser och ponnytrav. Besökarna får dessutom prova på flera olika aktiviteter.

Program för prova på aktiviteter
• Ponnykörning kl. 11.00-12.30
• Prova på ponnymonté kl. 12.30.-14.00
• Prova köra stor häst 11.00-12.00(åldersgräns minst 14 år)
• Ponnypyssel/borstning kl. 11.00-14.00
• Möjlighet för personer med särskilda behov (rullstol) att köra ponny mellan kl. 13.00-14.00 OBS! Föranmälan via mail senast dagen innan kl. 12.00 till travskolan@gavle.travsport.se (anmälan krävs för att vi ska kunna tillhandahålla personal).

Det kommer även att finnas Käpphästhoppning för de som vill hoppa själva och en tipspromenad kommer att finnas med fina priser.
Det finns gott om parkeringsplatser och stor inomhusläktare vid sämre väder. Stallrestaurangen,grillen och cafét kommer att vara öppet för de som är hungriga.


Namn: Linda Öberg
Ålder: 37 år
Yrke: Ambulans- och anestesisjuksköterska

För mer information se:
https://gavletravet.se/kalanderhandelse/hastens-dag-3

Linda Öberg, arrangör Hästens Dag

Linda Öberg, arrangör Hästens Dag

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK