Dagens datum:

•••••

Birgitta och Tomas Persson, bägge grundare och ägare av HealthTextiles.

Birgitta och Tomas Persson, bägge grundare och ägare av HealthTextiles.

HealthTextiles skalar upp egenutvecklade patenterade TorTex-tyget

Publicerad: 15/2, 2021 av Joe Formgren

Robert & Anita Ahlgrens Donationsfond stödjer och uppmuntrar företag, organisationer och privatpersoner att växa på nya marknader utanför Sverige. När nu utdelning sker för tolfte gången har sju aktörer beviljats ekonomiskt stöd för sina planerade expansioner. Företagsbladet intervjuar några av dem om vad de gör och vad de har för tankar om framtiden. Här vänder vi oss till Gävleföretaget HealthTextiles som grundades 2005 och har två anställda.

Vad gör ert företag och vilka är era affärsområdena?
– HealthTextiles säljer plagg i egenutvecklade patenterade TorTex-tyget som är organiskt antibakteriellt och antivirus samt optimerat ur ett hållbart perspektiv, berättar Tomas Persson, grundare och ägare av bolaget. Vårt fokusområde är vården och sporten. Inom vårdkläder har vi skrivit avtal och sålt TorTex tyget till kund i Ungern. Inom sportkläder har vi skrivit avtal med Kordiebykordie och levererat första volymordern av performance t-shirts och golf tröjor i TorTex tyget. Kordiebykordie har NHL-stjärnor som tränar i performance t-shirt och spelar golf i golftröjor i TorTex tyget.

När och var startades företaget?
HealthTextiles finns i Gävle och grundades 2015 och var i utvecklingsfasen till 2020. Under 2020 har HealthTextiles nått intäktsfasen med fem signade avtal med kunder.

Hur många anställda är ni idag?
HealthTextiles drivs av grundarfamiljen Persson från Gävle. Tomas Persson är den enda anställde idag. Under 2015-2020 har företagets affärskoncept byggts upp från supply chain, IPR och till första kunderna. Nu är HealthTextiles redo att skala upp.

Hur ser de närmaste planerna ut?
– Vi vill tacka Styrelsen för Ahlgrensfonden för stödet i det tidiga fasen och internationella expansionen av HealthTextiles Tack vare Ahlgrens familjen och Ove Anonsen har Ahlgrensfonden skapats för att stötta ledande företag i Gävleborg i den internationella expansion. Detta är helt unikt och fantastiskt speciellt när det inte finns affärsänglar eller riskkapital i Gävleborg. Stödet från Styrelsen i Ahlgrensfonden kommer att användas till den internationella expansionen i Polen. Vi kommer återkomma snart med nyheter hur det går i Polen.

Vad är målsättningen i framtiden?
– Målsättningen är att skala upp HealthTextiles inom healthcare (vården) och sportkläder i Europa. Inom healthcare fokuserar vi att finna rätt distributörer i Polen, UK och Portugal. Inom sportsegmentet fokuserar vi i Sverige att jobba tillsammans med Kordiebykordie och internationellt kommer vi hitta ledande nisch premiumvarumärken som förstår TorTex unika fördelar. Samtidigt planerar vi att ta en större finansieringsrunda för att kunna möjliggöra detta.

Har ni något övrigt att berätta?
– I maj 2019 blev HealthTextiles invald i EIT Health (EU innovationsprogram) som enda skandinaviska startup av 13 olika startups utvalda för internationella expansionsprogrammet Bridgehead. I Augusti 2020 har HealthTextiles verifierat TorTex tygets organiska antivirus egenskaper i en viruspandemi. HealthTextiles blev även vald som Best Healthcare Uniform Provider by Global Health & Pharma i UK. I November 2020 har HealthTextiles lyckas göra en framgångsrikt weartest på ett sjukhus och äldreboende i Portugal under viruspandemin. Det kommer vi att berätta mer om i en nära framtid.


Namn: Tomas Persson
Ålder:47
Titel: Grundare, ägare och styrelseordförande
Hemsida: www.HealthTextiles.com

Bildtext: Birgitta och Tomas Persson, bägge grundare och ägare av HealthTextiles.

Läs om flera intressanta företag i Gävleregionen på https://foretagsbladet.se
Publicerat genom https://effectplus.se
Av https://presstjanst.se

HealthTextiles logotyp.

HealthTextiles logotyp.

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK