Dagens datum:

•••••

Johan Pelling, regionchef Hyresgästföreningen Region Aros-Gävle

Johan Pelling, regionchef Hyresgästföreningen Region Aros-Gävle

Hyresgästföreningen söker goda grannar i Gävleborg

Publicerad: 6/4, 2020 av Det händer i Gävle

Nu söker Hyresgästföreningen efter goda grannar i Gävleborg. Genom att ringa upp alla medlemmar och förtroendevalda i länet hoppas man hitta både personer som vill hjälpa andra och personer som behöver hjälp. De matchas sedan ihop via plattformen som heter just Goda grannar.

- Goda grannar är ett initiativ av Hyresgästföreningen som syftar till att organisera medborgare som på ett eller annat sätt vill hjälpa till i den pågående coronakrisen. Det kan röra sig om att handla eller gå ut med hunden åt en granne som tillhör en riskgrupp. Målet är att underlätta vardagen för medmänniskorna i vår närhet och i förlängningen bidra till att minska smittspridningen, säger Hyresgästföreningens Johan Pelling.

Till vardags arbetar han som regionchef i Hyresgästföreningen Region Aros-Gävle, men i dessa dagar sitter även han i telefon och ringer upp medlemmar. 

- Vi ställer om hela vår organisation för att mobilisera lokala hjälpinsatser till dem som inte kan leva sina liv som vanligt. I stort sett alla våra anställda hjälper nu till att ringa upp våra medlemmar. 

Man behöver dock inte vara medlem i Hyresgästföreningen eller bo i hyresrätt för att ansluta sig till Goda grannar. Alla som vill hjälpa till eller är i behov av hjälp på grund av coronaviruset kan ansluta sig på webbsidan godagrannar.nu.

-I tider av kris har vi som en av Sveriges största folkrörelser ett ansvar för att bidra på alla de sätt vi kan. Vår organisation är uppbyggd av just grannar, och nu kan vi använda vår organisations infrastruktur till att hjälpa varandra rent praktiskt, säger han. 

Gensvaret på satsningen har hittills varit stort. På kort tid har långt över tre tusen personer anmält sig som volontärer i landet.

-Det är fantastiskt att mötas av den stora viljan att hjälpa varandra. Kriser som denna tar fram det bästa hos oss människor. Sverige är verkligen fullt av goda grannar, säger Johan Pelling. 

Fakta:
På www.godagrannar.nu kan den som vill bli volontär eller den som behöver hjälp anmäla sig. Människor kopplas sedan ihop utifrån var de bor, vad folk behöver hjälp med och vad volontärer kan hjälpa till med. 

Kontakt
Johan Pelling, regionchef Hyresgästföreningen Region Aros-Gävle
070-975 90 19, johan.pelling@hyresgastforeningen.se

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK