Dagens datum:

•••••

Inspirerande invigning av DoSpace och Gävle Innovation Hub

Publicerad: 8/3, 2019 av Joe Formgren

Ett nytt DoSpace invigdes torsdagen den 8 mars på Drottninggatan 16, Åhlenshuset i centrala Gävle. 1200 kvadratmeter butikslokal har förvandlats till något som kallas coworkingspace som även inrymmer Gävle Innovation Hub.

DoSpace Gävle är alltså en plats där egenföretagare, frilansare, start-ups och även mogna företag har möjlighet att växa. Verksamheten har varit igång sedan början av februari men under invigningsdagen var det naturligtvis ett flertal aktiviteter under dagen med mingel avslutande mingel på kvällskröken.

Gävle Innovation Hub som också är lokaliserade där har skapats av Gävle kommun i samarbete med Högskolan i Gävle, Movexum och Future Position X som ett led i att skapa ytterligare kreativa och innovativa miljöer för ett livskraftigt Gävle och Gävleborg. Alltså en plats där idébärare och innovationsstöd kan mötas för att tillsammans skapa framtidens innovationer och samarbeten.
– Vi vill att Gävle innovation Hub bidrar till att lyfta fram och tydliggöra de innovativa sammanhangen i Gävle och de aktörer som verkar för utveckling, säger Mikael Nyman, innovationssamordnare på Gävle kommun. GIH är ett ställe med god anda, högt i tak och ett tillåtande och inbjudande klimat som är till för alla! Det ska vara en mötesplats där man träffar nya människor och sammanhang, som inspirerar till samarbeten och samverkan. Kort och gott liv och rörelse med spirande idéer och människor.

Hur är då känslan dagen efter invigningen?
– Den är fantastisk! Flera hundra gäster passerade här under dagen och deltog i workshops och föreläsningar och invigningen naturligtvis. Så många är glada och entusiastiska över att platsen nu finns och att den känns både inspirerande och lite fräck. Det känns onekligen som att vi fick många ambassadörer vilket är viktigt då vi vill göra platsen känd.

Dagen invigdes av landshövding Per Bill samt att Eva Cooper, Regionchef Företagarna Gävleborg och Dalarna höll i en uppskattad paneldebatt.
– Har du lyssnat på tandläkare prata med varandra? Eller hantverkare? Vi har alla en tendens att skapa en exklusivitet kring vårt egna fält genom språket, oavsett om vi är företagare, akademiker eller båda delarna. Det krävs faktiska mötesplatser där gränserna suddas ut, och där olika viktiga delar för att ta en idé på en uppfinning till en framgångsrik innovation istället börjar tala samma språk, säger Eva. Jag hoppas att Gävle Innovation Hub blir ett ställe där alla känner sig hemma! Då kommer resultatet bli bra, med innovationer och tillväxt som följd.

Konceptet DoSpace går ut på ett medlemsskap där man skall kunna fokusera fullt på jobbet. Alla kontorsförnödenheter som skrivare, kaffe, kök och mötesrum finns på plats och med en endast en månads uppsägningstid är det således en mycket flexibel lösning.

För mer information se: www.gavleinnovationhub.se

Foto: Eva Cooper, Leena Bergander Wikström och Joe Formgren.

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK