Dagens datum:

•••••

Jul tillsammans i Bomhus

Jul tillsammans i Bomhus

Jul tillsammans i Bomhus

Publicerad: 19/12, 2019 av Joe Formgren

Snart är julen här och ingen skall väl behöva fira julen i ensamhet? Det tycker i alla fal inte Leif och Anna Hammar som tillsammans med barnen Donny och Jenny ordnar ett julfirande för i första hand äldre i Bomhus i Gävle.

– Jul tillsammans kommer att arrangeras i Bomhus Folkets Hus, som lånar ut sina lokaler till oss på Julafton, berättar Leif som tillsammans med sitt företag Albergo och ett antal andra företag och frivilliga gjort det här möjligt. Vi startar klockan 14.00 på julafton och avslutar kl. 19.00.
Vi kommer att bjuda på lite julmat med musik och underhållning. Dessutom kommer det att finnas chokladhjul och tipspromenad inomhus med fina priser från våra samarbetspartners.

Idén fick jag då vi i familjen satt och diskuterade var och hur vi skulle fira jul i år. Jag tycker att julen har tillhört barnen i vår familj och dom börjar bli stora nu, så jag diskuterade med familjen om vi inte skulle göra något för dom som inte har nära och kära tillgängliga av olika anledningar.

Vi kom fram till att de skulle bli svårt om vi inte fick några med oss som kunde hjälpa till både fysiskt och med stöd i form av en lokal att hålla till i samt mat, bilar till skjuts och annan logistik runt projektet. Därför här vi naturligtvis fantastiskt glad över att så många ställt upp och stöttar den här idén.

Jag har varit med i ett sådant här projekt tidigare under 80-talet och de var väldigt uppskattat då, så det kändes som att det var på tiden att göra ett nytt försök.
Dessutom hoppas vi att några ska tycka att det skulle vara roligt att kanske göra likadant i andra områden i Gävle - för ingen skall behöva sitta ensam hemma i jul - den skall man fira tillsammans!

För mer information:
leif.66.hammar@gmail.com
070-733082083

Mer information om evenemanget och andra initiativ i GD´s artikel här:
https://www.gd.se/artikel/bomhusfamilj-och-ellenor-pierre-fixar-julfirande-for-ensamma-lista-har-kan-du-fa-sallskap-pa-julafton

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK