Dagens datum:

•••••

Liten tillbakagång av antalet UF-elever i länet

Publicerad: 12/12, 2019 av Anna Leima

I år startar och driver 1256 gymnasieelever UF-företag i Gävleborg. Det är en minskning med 17 elever jämfört med förra året. Det visar nya siffror från Ung Företagsamhet efter att registreringen stängde den 1 december. 

Totalt har 33 150 gymnasieelever i Sverige registrerat sig för läsåret 2019/2020 för att driva UF-företag. Trots en minskning av antalet UF-elever i Gävleborg är det fortfarande populärt att driva UF-företag och länet placerar sig i toppen i riket. 

  • Fast länet är i topp i Sverige måste vi kavla upp ärmarna tillsammans med kommunerna och näringslivet för att vända trenden uppåt igen. Dessutom behöver vi säkerställa att fler elever på fler program får möjlighet att prova sin företagsamhet och sin kreativitet, säger Anna Leima, regionchef på Ung Företagsamhet Gävleborg.

Forskning visar att personer som drivit UF-företag i gymnasiet oftare startar företag än andra, har lägre arbetslöshet och tjänar mer. Vare sig de blir företagare eller anställda i framtiden har de fått lärdom i företagande, ansvarstagande och ett ökat självförtroende.

  • Vi behöver fler företagsamma människor i länet som bidrar till välfärden. Ung Företagsamhet gör skillnad både för enskilda människor och för samhället, säger Anna Leima

För statistik, klicka här.

ungforetagsamhet.se/vara-resultat

För mer information, kontakta:

Anna Leima, Ung Företagsamhet Gävleborg

Tel: 0708-94 16 15 e-post: anna.leima@ungforetagsamhet.se

 

Om Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har vi utbildat över 450 000 gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar vi även med entreprenörskap i grundskolan. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Vi driver även nätverket UF-alumni. Vi har 24 regionkontor, ett nationellt kansli och ca 100 anställda i hela landet och stöds av offentliga medel och det privata näringslivet.

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK