Dagens datum:

•••••

Orbaden Spa & Resort vann Mångfaldspriset Gävleborg 2019

Orbaden Spa & Resort vann Mångfaldspriset Gävleborg 2019

Orbaden Spa & Resort vann Mångfaldspriset Gävleborg 2019

Publicerad: 20/9, 2019 av Joe Formgren

Torsdagen den 12 september under mångfaldsseminariet på Scandic i Bollnäs tog Helene Åkerman Hartman emot Mångfaldspriset 2019 för Orbaden Spa & Resort.

– Det här priset ville jag verkligen ha, sade hon stolt vid prisutdelningen.
Mångfaldspriset Gävleborg är instiftat av StyrelseAkademien Gävleborg i samarbete med Nordea och Mellansvenska Handelskammaren och delas ut i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan, Företagarna Gävleborg och Länsstyrelsen.
– Vi som instiftat och samverkar om Mångfaldspriset är så stolta och glada för den uppmärksamhet och den glädje som priset ger och gett. Det här priset sätter verkligen ljuset på mångfaldsfrågorna på riktigt, och det finns hur mycket som helst att göra, säger Arnfinn Fredriksson, ordförande i StyrelseAkademien Gävleborg.

Arrangemanget var en del av programmet för Bollnäs Pride 2019, och priset lämnades över av Mats Hindström från Länsstyrelsen Gävleborg. Priset bestod av ett diplom och 15 000 kronor att investera i sin organisations fortsatta mångfaldsarbete.

Seminariet gästades av Åsa Nilsson Billme, mångfaldsansvarig på Nordea, som berättade om sitt arbete med mångfaldsfrågor i finansvärlden. Kristina Mickelsson från Högskolan i Gävle medverkade också och sammanfattade resultatet från den senaste Mångfaldsbarometern (som årligen ges ut av Högskolan i Gävle). Avslutningsvis modererade Emelie Lundin från Studieförbundet Vuxenskolan Gävleborg ett panelsamtal kring mångfald och framgångsrik organisationsutveckling.

Årets vinnare Helene Åkerman Hartman kliver nu in i juryn för Mångfaldspriset 2020 - och inom kort framöver kommer arbetet inför nästa års prisutdelning att påbörjas.

Motiveringen till årets vinnare löd:
Orbaden Spa och Resort är 2019 års vinnare av Gävleborgs Mångfaldspris. Mångfald och alla likas värde är en röd tråd i styrelsearbetet för Orbaden Spa och resort. För att ens kunna vara en del i styrelsen för Orbaden Spa och Resort så behöver synen på ett inkluderande människovärde vara på plats. Mångfald är en del av dna: et i Orbaden Spa och Resort, och det genomsyrar hela verksamheten. Det finns ingen specifik punkt för mångfald på styrelsen agenda, eftersom den finns
i alla frågor. Orbaden Spa och Resort är ett föredöme för hur ett företag arbetar med mångfald. En del av intäkterna från sviten ”the rainbow” doneras till olika projekt för mänskliga rättigheter och allas lika värde
År 2018 skänktes pengarna till RFSLprojektet ”HBTQ Newcomers”. För en av de andra sviterna gick pengarna till Autism- och Aspergerföreningen i Gävleborg. Orbaden Spa och Resort har för närvarande ett projekt ”Orbaden ekoodling” där man har anställt 6 kvinnor som är utomnordiskt födda, nyanlända och tillhör därmed en grupp som har en väldigt svag anknytning till arbetsmarknaden. I den stora konferenssalen hos Orbaden Spa och Resort hänger tavlor målade av Lillebi Habans, Tavlorna symboliserar klassiska hälsingemålningar i ett mångfaldsuttryck. Det är flickan i Järvsödräkten som i denna uppsättning har olika kulturella bakgrunder. Den klassiska bröllopsbilden i folkdräkt som är målad av homosexuella par. Under Pride-veckorna kan man se att många företag hänger fram en Pride-flagga. Hos Orbaden Spa och Resort hänger den alltid framme, eftersom allas lika värde är något som man arbetar med året om!

För mer information se http://mangfaldspriset.se

Om Orbaden Spa & Resort https://orbaden.se/

Foto: Kjell Gunnarsson.

 

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK