Dagens datum:

•••••

ParaGolf på Älvkarleby Golfkubb

Publicerad: 22/3, 2019 av Johan Malmsten

Älvkarleby Golfklubb har under ett par års tid satsat på bl.a. paragolf, golf för personer med mental och fysisk funktionsnedsättning. Klubben har under dessa år haft grupper och personer som regelbundet kommit till klubben för att lära, träna och spela golf med klubbens ledare eller på egen hand.

Klubben såg tidigt ett behov av en handigolfbil som med lätthet kunde ta sig runt på banan. Därför köpte klubben våren 2018 en handigolf bil, special anpassad för personer med funktionsnedsättning i bl.a. ben. Bilen var en stor investering på närmare 200 000 kr. Vi hade både grupper, organisatioiner och privatpersoner som var ute hos oss för att se, prova och få bilen demonstrerad under säsongen 2018. Intresset var över förväntan berättar Pelle Burman, klubbens paragolfansvarige.

Vi såg att handibilen gav möjligt för rullstolsbundna att slå och spela golf på samma sätt som en person med 100% funktion i ben. MEN för den fanns också ett MEN. Vid användande av handigolfbilen vid träning var spelaren i princip alltid beroende av någon som kunde lägga fram en ny boll. Vårt mål har från början varit att flest möjliga skall kunna träna utan assistans.

Därför började vi se på alternativa ramper som peggar bollen automatiskt. Vi hittade ett företag i Fagersta som tagit fram den typ av ramp vi sökte. Vi har nu inlett ett samarbete med Autopeg och kommer till våren att ha två autoamtiskt peggande ramper (en höger och en för vänster spelare)  avsedda för handigolfbilen och rullstolsbundna. Givetvis kan också golfare som är 100% funktionella använda ramperna vid sin träning för att slippa böja sig om man t.ex. har en rygg som spökar.

Denna investering kommer att göra det ännu enklare att på egen hand träna för personer som använder handigolfbilen eller sitter i rullstol. Ramperna kostar ca 100 000 kr men tar paragolfen ytterligare ett stort steg framåt på Älvkarleby Golfklubb. Se filmklippet för mer info. https://www.youtube.com/watch?v=A8Kdz2GGHJg. Väckte vi ditt intresse? Välkommen ut till oss 2019!

Skulle ert företag varit intresserade av att vara en del i Alvkarleby Golfklubbs satsning "Golf för Alla", kontakta klubbchef Johan Malmsten johan.malmsten@alvkarlebygk.com eller ring 026-725 10

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK