Dagens datum:

•••••

Premiär för tvådelad skärgårdsklassiker på Axmar Brygga

Publicerad: 9/6, 2020 av Leif Klövstedt

- Äntligen kan vi presentera Axmar Bryggas nya skärgårdstallrik Delilådan, en tvådelad portion med sillar, gravlax och potatis på ena våningen samt rökta delikatesser på andra plan. Riktigt spännande att kunna erbjuda en variant på svenska sommarsmaker, för vad hör mer sommaren till än småpotatis och sill med lite andra rökta och gravade delikatesser?

Översta lådan består av tre sorters sill med en ganska klassisk betoning, löksill, senapssill och kusösill, den sistnämnda en variant på sill i romsås, på Axmar uppkallad efter Kusön som ligger en liten bit utanför restaurangen.

Sillarna läggs in på Axmar och serveras i småburkar, för att såsen och inläggningen ska följa med från köket till gästen, viktigt med såserna runt om sillen så man kan blanda med det till potatisen. Sillarna serveras färskpotatis, surdegsknäcke, vispat smör, lök och kryddost. Lådan får även sällskap av en rödbetsgravad lax med citrongrässmak, toppad med dillpesto, syltad morot och råriven pepparrot. Rödbetslaxen serveras som en liten munsbit om man vill testa alla komponenter tillsammans.

Lyft på lådan och under gömmer sig flera godsaker, tartar på kallrökt torsk smaksatt med syltade senapsfrön och dill, rökta räkor med aioli och citron, istället för en ägghalva ligger där en äggulecrème med löjrom som bara smälter i munnen.
Från Axmar Bryggas egna lilla mikrorökeri (kockarna röker själva i köket) serveras en rökt röding med peppar och citronskal, toppad med saffransremoulad.

Delilådan serveras hela sommaren juni, juli och augusti för ett kampanjpris 224:-, ordinarie pris 273:-.

Mer information och bordsbokning https://axmarbrygga.se

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK