Dagens datum:

•••••

Sandvikens kommun firar 50 år.

Sandvikens kommun firar 50 år.

Sandvikens kommun firar 50 år

Publicerad: 17/5 av Presstjänst

För 50 år sedan slog kommunerna Järbo, Ovansjö, Storviks köping, Årsunda, Österfärnebo och Sandvikens stad sig samman och bildade Sandvikens kommun - dagens storkommun. Detta uppmärksammas i dagarna.

Kommunen har tagit fram en kort härlig film som lyfter fram flera av händelserna under åren som gått sedan sammanslagningen. Vi passar även på att tacka många som varit med och byggt upp vår kommun genom att bjuda på tårta på alla våra äldreboenden och visa filmen.

Sandvikens kommun är en fantastisk kommun att leva i. Tack vare att vi blev en storkommun 1971 rymmer Sandvikens kommun allt från landsbygd till stadsmiljö. Vi har även ett blomstrande kulturliv, för vilket vi har blivit utnämnda till årets kulturkommun två gånger och ett näringsliv bestående av både små, medelstora och världsledande företag som Sandvik och Microsoft.

Jag är enormt stolt över att vi nu kan fira 50 år som storkommun. Jag vill också passa på att tacka alla fantastiska kommuninvånare, unga som gamla, som bidrar till att Sandviken är en kommun där vi trivs och gör varandra bättre, säger Monica Jacobsson, kommunfullmäktiges ordförande i Sandvikens kommun.

Grattis till kommunen och oss alla som gör Sandvikens kommun till vår plats!

Sandvikens kommun blev 50 år redan förra året, 2021, men på grund av pandemin sköts firandet fram till i år.

För mer information se:
https://sandviken.se/nyheter/start/sandvikenskommun50ar.5.72b9c4a11808e7202056f766.html

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK