Dagens datum:

•••••

Skol DM på Gavlehov, en verklighet under våren

Skol DM på Gavlehov, en verklighet under våren

Skolsatsning skall få fler ungdomar i rörelse, nu dags för Skol DM i Innebandy

Publicerad: 9/2, 2020 av Jakob Westerlund

Idrott skall vara nära och enkelt, genom att möta individer där man bor och känner trygghet vill Gästriklands Innebandyförbund skapa relationer, tillit och förståelse hos personer som kanske inte vanligtvis hamnar per automatik i idrottensvärldn. Övertygelsen ligger i att skolan är en nyckelaktör för att just dessa relationer skall bli verklighet. Genom att öppna dörrar, delta på fysiska möten och möta rörelsebehovet på gräsrotsnivå har man en tro på att tillsammans skapa modeller som blir bestående i människors vardag. Nu är det dags för nästa aktivitet i satsningen #InnebandyForAll, Skol DM arrangeras under våren för skolorna i distriktet på Gavlehov.

Idrott skall vara nära och enkelt, genom att möta individer där man bor och känner trygghet vill Gästriklands Innebandyförbund skapa relationer, tillit och förståelse hos personer som kanske inte vanligtvis hamnar per automatik i idrottensvärldn. Övertygelsen ligger i att skolan är en nyckelaktör för att just dessa relationer skall bli verklighet. Genom att öppna dörrar, delta på fysiska möten och möta rörelsebehovet på gräsrotsnivå har man en tro på att tillsammans skapa modeller som blir bestående i människors vardag.

Genom att erbjuda en kontinuitet i vardagen med rörelseglädje vill man bidra till ökade förutsättningar för en god folkhälsa där man förespråkar förespråkar en hälsosam livsstil.

- En samverkan där alla vinner, skolverksamhet som får barn aktiverade med rörelseaktiva barn leder också statistiskt till förbättrade skolresultat och en trygg och sund arbetsmiljö för elever och lärare i skolan, säger Johanna Persson, ansvarig för förbundets skolsatsning.

Genom satsningen #InnebandyForAll vill förbundet erbjuda meningsfulla, välplanerade, kostnadsfria aktiviteter på eller i anslutning till skoltid där rörelsebehovet sätts i centrum. Genom att samarbeta med lokala skolan på när-orten hoppas man kunna erbjuda fysiska aktiviteter i närområdet där alla kan deltaga utan stora uppoffringar eller obekväma vardagsval som kan leda till ökat stillasittande och sämre förutsättningar till nya kamrater och en välmående hälsa.

- Innebandy skall vara något för alla, det skall vara en enkel sport där alla skall kunna vara med, fortsätter Johanna.

Efter förra årets härliga Skol DM på Gavlehov i Gävle är det nu är det äntligen dags att bjuda in till årets upplaga av Skol DM, igen på Gavlehov för skolor i distriktet där förbundet är den arrangerande parten för evenemanget.

Skol DM är en aktivitet i satsningen #InnebandyForAll, vänder sig till distriktets skolor och görs upp i två åldersklasser dvs Åk 4-6 och ÅK 7-9 samt klasserna uppdelade efter killar/tjejer.

Gästriklands Innebandyförbund, tillsammans med Skolidrottsförbundet tog inför förra säsongen krafttag kring Skol-DM och med syfte till att göra det till ett roligt och härligt evenemang. Vi tycker det föll väl ut, många härliga matcher och ett koncept som vi tror föll de flesta i smaken. Det var rekord-många anmälda lag och vi hoppas så klart på ännu fler lag i år.

Syftet med Skol-DM är först och främst att inspirera fler till rörelseglädje, Innebandy är ett verktyg som passar i många fall, inte alla men vi hoppas att vi kan erbjuda en enkel och rolig sport med låga trösklar.

Tanken är att alla skall kunna vara med, mer erfarna spelare som nybörjare där vi hoppas att vi kan engagera fler att idrotta.

Johanna hoppas på stort intresse även i år, konceptet som går ut på att spela alla gruppspelsmatcher på en dag gör att det är lätt för skolorna rent praktiskt att vara med.

- Förhoppnigvis så tycker skolorna att det är en liten extra "happening" och något som stäker gemenskapen och får fler till idrotten, menar Johanna.

Förbundet hoppas att satsningen ger effekt även på lång sikt. Vinsten är att barn- och ungdomar får en psotiv känsla av vad lagidrott handlar om och sedan då söker sig till en befintlig förenignsverksamhet. Förbundet arrangerar även med skolor i distriktet även prova på träningar och vill vara en lots som länkar föreningar och idrottsintresserade ungdomar.

Vi erbjuder en enkel, rolig sport som är öppen för alla att engagera sig i, oavsett roll där rörelseglädjen bidrar till ökad folkbildning och förbättrad folkhälsa. Syftet med #InnebandyForAll är att erbjuda aktiviteter och ta ett samhällsansvar, vi är mer än en sport.

Om ni vill anmälda er skola, då klickar ni in här: https://innebandy.se/gastrikland/inlaegg/lista/inbjudan-till-skol-dm-2020-for-fler-i-rorelse/

Läs mer om #InnebandyForAll här: http://innebandyforall.yodo.se

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK