Dagens datum:

•••••

Bild från Champions Cup 2019, Foto: Per Wiklund

Bild från Champions Cup 2019, Foto: Per Wiklund

SM-finalen i Innebandy avgörs i Gävle 24 april

Publicerad: 18/2, 2021 av Jakob Westerlund

SM-finalen avgörs i toppmoderna Gavlehovshallen i Gävle 24 april. Det står klart efter att Svensk Innebandy och Stockholm Live kommit överens om att inte arrangera finalen i Ericsson Globe i vår.

– Vi är otroligt nöjda med lösningen i Gavlehov, samtidigt som vi är tacksamma för förståelsen från Stockholm Live, säger Svensk Innebandys marknads- och arrangemangschef Stefan Jonasson.

– En ypperlig chans att sätta Gävle, Gavlehov och Gästrikeinnebandyn på kartan, säger Jakob Westerlund från Gästriklands Innebandyförbund.

Svensk Innebandys allra största årliga evenemang är SM-finalen, där Sveriges bästa dam- och herrlag utses, och som varje år drar storpublik både på plats och framför TV:n. De senaste åren har SM-finalen arrangerats i Ericsson Globe i Stockholm, men på grund av den rådande pandemin har Svensk Innebandy och Stockholm Live kommit överens om att inte genomföra arrangemanget där i vår.

I stället kommer SM-finalen avgöras i toppmoderna Gavlehovshallen i Gävle. Arenan har en publikkapacitet på 2142 personer och håller hög klass för evenemang.

– Vi är verkligen glada att vi kan genomföra SM-finalen i Gavlehovshallen. Arenan har tidigare varit värd för flera olika arrangemang inom innebandyn, både internationella och nationella. Vi är övertygade om att SM-finalen även i år kommer att bli något extra, trots de omständigheter som råder, säger Svensk Innebandys marknads- och arrangemangschef Stefan Jonasson och fortsätter:

– SM-finalen är normalt en publikfest och det är tyvärr osannolikt att vi ska kunna ta in över 13 000 personer i Ericsson Globe i april. Vi har haft bra dialog med Stockholm Live hela vägen. Nästa år hoppas vi vara tillbaka med full kraft.

Åsa Wiklund Lång (S), kommunstyrelsens ordförande i Gävle:

– Gävle är en stolt idrottsstad och vi är glada över att stå värdar för SM-finalen. Vi välkomnar evenemanget till Gavlehov och Gavlehovshallen, och även om det inte kommer vara möjligt med en folkfest på plats hoppas jag att många Gävlebor tar chansen att följa SM-finalen via SVT och digitalt i dessa tider.

Daniel Stålbo, Communications Director på Stockholm Live:

– Vi hoppas på en häftig final och ser fram mot att välkomna SM-finalen och dess härliga publik tillbaka till Ericsson Globe nästa år.

– Det är riktigt roligt, en ypperlig chans att fortsätta sätta Gävle, Gavlehov och Gästrikeinnebandyn på kartan. 

Gästriklands Innebandyförbund har tidigare varit med och arrangerat både distriktlags-SM och Champions Cup i Gavlehov.

– Det här är ett kvitto på bra genomförda evenemang tidigare. Det finns mycket bra evenemangskompetens i staden och bra samarbete med teamet på Gavlehov.

Läs mer här: https://www.innebandy.se/publik/arrangemang/sm-finalen/

Kontakt:
Jakob Westerlund 
076-8130001
Jakob.westerlund@innebandy.se

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK