Dagens datum:

•••••

Snart premiär för Mästaren och Margarita i Axmar Bruk

Snart premiär för Mästaren och Margarita i Axmar Bruk

Snart premiär för Mästaren och Margarita i Axmar

Publicerad: 20/5, 2019 av Leif Klövstedt

Axmar Hytta är spelplatsen för Folkteatern Gävleborgs uppsättning av den klassiska romanen Mästaren och Margarita med premiär den 30 maj. En plats med anor från 1670-talet. Vi ställs, precis som författaren till Mästaren och Margarita Michail Bulgakov och hela mänskligheten före honom, inför den eviga frågan: Vad är sanning? Ta reda på det och boka samtidigt gärna in ett besök hos oss på Axmar Brygga så får ni en smakrik kulturell upplevelse i dubbel bemärkelse.

Mästaren och Margarita är en berättelse om lögner, kärlek, makt och frihet, om en korsfästelse och en djävulsbal, om förvirrade människor som försöker att förstå också sådant som är svårt att förstå, om konstnärskap och sanning. Historien innehåller också en roman i romanen, som på grund av sitt innehåll inte får publiceras. En bok som råkar vara den alldeles sanna beskrivningen av vad som hände den där berömda påsken i Jerusalem för 2000 år sedan, när en ung man anklagad för uppvigling blev dömd till döden genom korsfästelse.

I Hyttan i Axmar får vi möta den unge mannen och Pontius Pilatus som dömer honom till döden, Djävulen som prövar och förvirrar de människor som vägrar tro på honom, en stor talande katt, trollerikonster, en poet vars liv får en helt ny riktning och så, naturligtvis, Mästaren, författaren som skrivit den alldeles sanna romanen, och hans Margarita som gör en pakt med Djävulen för att få tillbaka den man, och den bok, hon älskar.

Under våren bjuder vi in till repetitioner av vår kommande föreställning Mästaren och Margarita, där du som publik får ta del av vårt intensiva arbete mot premiär. Kom och få en inblick i hur föreställningen växer fram och får liv! Boka din plats i kalendariet nedan.

 


Mästaren och Margarita är en berättelse om vad som kan hända när magi och verklighet möts. Jag tror att det finns tillfällen när sådana möten sker och för mig är det teaterns själva kärna. Därför är det så speciellt att få göra just Mästaren och Margarita. Men en sådan berättelse kan man inte göra varsomhelst, man måste hitta en plats som är verklig, magisk och också bär en egen historia. Axmar bruk är ett sådant ställe./Natalie Ringler, regissör


Läs mer om uppsättningen här https://folkteaterngavleborg.se/program/mastaren-och-margarita/

Boka bord och läs mer om Axmar Brygga här: http://axmarbrygga.se

 

Bildtext: Leif Klövstedt, Yngve Persson, Aja Axlund, Ebbe Lundqvist och Jan Skagenmark hälsar alla välkomna till den kulturhistoriska pärlan Axmar bruk.

Leif Klövstedt, Yngve Persson, Aja Axlund, Ebbe Lundqvist och Jan Skagenmark hälsar alla välkomna

Leif Klövstedt, Yngve Persson, Aja Axlund, Ebbe Lundqvist och Jan Skagenmark hälsar alla välkomna

Välkommen till Axmar Brygga

Välkommen till Axmar Brygga

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK