Dagens datum:

•••••

Sveriges godaste sommartips? Stekt rödspätta på Axmar Brygga.

Sveriges godaste sommartips? Stekt rödspätta på Axmar Brygga.

Sommartipset - Stekt rödspätta på Axmar Brygga

Publicerad: 8/7 av Johan Björklund

Det finns många teorier om vilken som är Sommarsveriges godaste, lyxigaste eller mest klassiska fiskrätt. En sak som är säker är att den som testar årets sommartips på Axmar Brygga - nämligen en riklig portion stekt rödspätta med betor, bacon, kapris, brynt smör och smörslungad potatis kommer verkligen inte att bli besviken.

En lyxig men mycket prisvärd fiskrätt tillagad med massor av kärlek efter husets eget recept.
Axmar Brygga erbjuder en panoramautsikt över orörd skärgårdsmiljö smyckat med ett otroligt rikt fågelliv och djurliv erbjuder verksamheten gäster från både när och fjärran en unik kombination av kustatmosfär och en vällagad sommarmeny 2022. Välfylld med fisk, skaldjur, kött, vilt och flera vegetariska alternativ.

Axmar Bryggas sommarmeny för i år innehåller i övrigt traditionella skärgårdsklassiker och egna specialiteter. Sommarens favorit bland förrätterna är den beryktade Axmarröran som även återfinns i sommarens 3-rätterserbjudande. Till efterrätt är glassbomben Svensk sommar tillbaka. Finns både som normal (XL) samt som XXL - bokstavligen ett berg av färska jordgubbar, glass och vispad grädde.

PS. Priset för Sommartipset Stekt Rödspätta är 229:-.

Se hela menyn här https://axmarbrygga.se/meny

Bordbokning >>

Övernattning med Bed & Breakfast se https://www.axmarbruksbod.se

Om Axmar bruk
Axmar bruk är Gästriklands första och hittills enda kulturreservat. Det omfattar en välbevarad hytta, en vacker engelsk park och hamnområdet med utställningslokal och båthus. Axmar bruk ägs av den ideella föreningen Hyttan, som sköter reservatet på uppdrag av Länsstyrelsen Gävleborg.
Axmar Brygga Havskrog är inrymd i en gammal magasinsbyggnad vid hamnen. Den byggdes på 1870-talet av slaggsten från järnbruksdriften. Axmar Brukscafé finns i den gamla orangeribyggnaden och på bruket finns även Axmar Bruksbod med Bed & Breakfast.
Föreningen Hyttan tillsammans med ett antal offentliga aktörer samt entreprenörerna på orten arbetar aktivt med att utveckla Axmar bruk som besöksmål. Det bygger på vår orörda kultur- och naturmiljö.

För mer info se: https://axmarbruk.se

Sveriges godaste förrätt? Axmarröra på Axmar Brygga.

Sveriges godaste förrätt? Axmarröra på Axmar Brygga.

Sveriges godaste och största efterrätt? Svensk sommar XXL på Axmar Brygga.

Sveriges godaste och största efterrätt? Svensk sommar XXL på Axmar Brygga.

Besöksmålet mitt i Sverige.

Besöksmålet mitt i Sverige.

Kustkrog med gastronomi, natur och kultur.

Kustkrog med gastronomi, natur och kultur.

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK