Dagens datum:

•••••

Spa-upplevelse vid natursköna Östkusten

Publicerad: 20/8, 2021 av Lars Hedelind

Trött på den kalla hösten? I den här miniguiden tar vi dig till Stockholms skärgård och Yasuragi, som är en av de populäraste spahotellen nära Gävle och Stockholm.

Yasuragi är ett unikt hotell med japansk stil, beläget i utkanten av Stockholm. Hotellet ligger i Saltsjö-Boo och har en vacker vy över skärgården. Yasuragi är inte bara ett vanligt hotell. 2020 listades Yasuragi bland de bästa spa-upplevelserna i Sverige.

Här finns en av Sveriges populäraste spa-anläggningar, en trädgård, bastu, meditationsrum och mycket mer. Som besökare kan man också äta god mat i anläggningens två japanska restauranger. Utbudet består även av en vegetarisk restaurang och två barer.

Läge och transport

Saltsjö-Boo ligger ca. 24 minuter från Stockholm. Du kan ta dig till Yasuragi med bil genom väg 222, alternativt väg 75. Det går också bra att ta sig till anläggnignen med kollektivtrafik. Du åker tunnelbanans röda linje 13 till Slussen, för att därefter hoppa på buss 422 (mot Styrmannen). Du stiger av på i Orminge Centrum och byter till buss 417 (mot Hasseludden). Du åker hela vägen till Hamndalsvägen och har sedan en sträcka på 550 meter till Yaruagi.

Eftersom Saltsjö-Boo ligger i Stockholm kan du även åka taxi, och då är Bolt ett bra alternativ. Läget är väldigt isolerat, men det också ett plus om man vill komma bort för stadspulsen.

Incheckning, service förmåner

Du checkar in smidigt i receptionen. Det finns program för lojala gäster, och det faller under ”Preferred Hotels”-varumärket, som är moderbolaget till Yasuragi. Som medlem kan man få 10 % i rabatt på bokningar, men det finns också lojalitetsprogram för de som är VIP. Vill man då ut så mycket som möjligt av sin vistelse kan det vara bra att registrera sig som medlem innan, särskilt om man vill komma tillbaka.

Det är populärt att massera sig på Yasuragi och behandlingarna är generellt väldigt dyra i jämförelse med andra aktörer i Stockholm. Upplevelsen är dock extraordinär om man verkligen känner att man vill uppleva något annorlunda och nytt. Vill man hellre boka en vanlig massage i Stockholm så är detta givetvis en förmånligare variant. Men då missar man också Yasuragis spa, vilket är värt ett besök. Det hela beror på din egen plånbok och budget.

Rummen

Yasuragi har fina ljusa rum i traditionell japansk stil med vackra vyer över skärgården. Har man uppgraderat sitt rum så kan man förvänta sig mer lyx. Sviterna har en vardagsrumsdel, matbord, badkar, och på vissa finns bastu och balkong. Värt att nämna är att det inte finns några tv-skärmar på rummen, om man nu vill titta på tv.

Mat dryck

Två japanska restauranger, en vegetarisk och två barer. Annars är utbudet större om man åker utanför anläggningen.

Internet

God uppkoppling till internet, men tänk på att lämna telefonen. Det är inte värt att spendera värdefull avkopplingstid på mobilen. Låt den ligga på hotellrummet eller i väskan.

Slutsats

Oerhört populärt och omtyckt hotell med bra spa och massage. Det är definitivt en fin men tyvärr lite dyrare upplevelse. Vill man överraska någon så är det i alla fall en fin present.

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK