Dagens datum:

•••••

Stötta lokala butiker – välj bort e-handel

Publicerad: 1/10, 2019

I takt med den ökade e-handeln kommer allt fler rapporter om att butiker läggs ned och att butiksdöden runt om i svenska kommuner blir allt mer utbredd. Butikerna har svårt att konkurrera med e-handeln eftersom konsumenterna i allt större utsträckning beställer varor på nätet. Många besöker bara en fysisk butik för att titta på produkterna och går sedan hem för att införskaffa de samma via nätet. För att bibehålla en levande stadskärna med ett utbud av butiker, cafeer och serviceställen är det en förutsättning att invånarna fortsätter att handla i lokala butiker. För den som vill stötta butikerna i Gävle City kan man välja att handla i butiker istället för på nätet, och du kan även köpa presentkort som gåva till nära och kära. Det är en present som alltid är uppskattad och som kan ges bort vid födelsedagar, studentfiranden eller som julklapp. Presentkortet gäller hos 120 olika butiker i Gävle city och du kan handla allt från kläder, skor, teknik och inredning. Det går även att köpa mat för presentkortet eller fika på någon av Gävle Citys caféer.

För att köpa ett presentkort kan du antingen besöka någon av de presentkortsautomater som finns utplacerade i innerstan eller köpa presentkortet online och få det hemskickat till din adress. Om du har företag kan du göra beställning av presentkort och få en faktura på ditt köp. Då beställer du dina presentkort på GoGift.com.

De utplacerade automaterna finns på köpcentrum Flanör vid Nygatan 21 och i gallerian Nian på Drottninggatan 9. Du kan välja hur mycket pengar du vill ladda presentkortet med och det lägsta beloppet som du kan fylla på är 100 kronor och som högst 5 000 kronor.

Vid presentkortsautomaten kan du betala med de flesta betalkort; Mastercard, Visa, Maestro Card samt Rebilla Kreditkort. När du betalat printas presentkortet ut ur automaten och du får kortet direkt i din hand. Du kan även välja att köpa till ett kuvert till presentkortet på plats så att du kan förvara kortet på ett bra sätt.

Gävle City arbetar för att skapa en härlig atmosfär och en levande stadskärna. De engagerar stadens invånare och håller med jämna mellanrum i olika aktiviteter. Vid högtider som exempelvis jul har de bock knytning på slottstorget och vid påsk anordnas aktiviteter för barn och ungdomar på torget som ansiktsmålning och olika pyssel.

Gävle City har skapat en naturlig samlingsplats för unga och gamla att mötas och umgås.

Ta del av Gävles lokala förmåner och stötta företag som är en viktig del i att hålla staden och stadskärnan levande.

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK