Dagens datum:

•••••

StyrelseAkademien Gävleborgs nya styrelse

Publicerad: 7/5, 2019 av Joe Formgren

StyrelseAkademien Gävleborgs höll föreningsstämma på Gavle Central Konferens i Gävle tisdagen den 7 maj 2019.

Valberedningens förslag på ledamöter godkändes enligt följande:

Ordförande Arnfinn Fredriksson omval på 1 år
Ann-Louise Kleen omval på 2 år
Ulrika Malmkvist omval på 2 år
Ewa-Lotta Sköld omval 2 år 

Kvarstår i styrelsen
Nils Wetterlind till 2020
Daniel Blomquist till 2020
Ingvar Åberg till 2020

Valberedningen har 2019 bestått av
Camilla Westman sammankallande
Joe Formgren
Göran Cronwall

Revisor Thomas Ljungcrantz är vald fram till 2020

Vid en föreningsstämman får inte andra ärenden än dem som angivits i kallelse bli föremål för beslut. Däremot så diskuterades StyrelseAkademiens unika erbjudande när det kommer till kunskap och kompetensutveckling är alltid viktigt för att nå de mål som ställs upp, i stort som smått. StyrelseAkademien har tagit fasta på det och har utvecklat utbildningstrappan inom styrelseområdet för att alla verksamheter, stora som små, skall kunna utveckla sitt styrelsearbete.

– Första steget för den styrelseintresserade är att StyrelseAkademien ger en kort introduktion om vad StyrelseAkademien är och står för och vilka ”produkter” som erbjuds till företag och medlemmar, berättade Kjell Gunnarsson, verksamhetsledare för StyrelseAkademien Gävleborg. Vi kommer gärna ut till styrelser, intresseorganisationer och företag och gör en kort dragning och presenteras de olika utbildningsstegen.

Andra steget på trappan är ”Inblick i styrelsearbete” och ges som en introduktionsutbildning i vad det innebär att jobba i en styrelse med t ex vad det är för ansvar och hur en styrelse jobbar med strategier. Det kan med fördel skräddarsys efter förfrågan. Beräknad tid för den utbildningen är ca 1,5 tim. Det kan vara företag som just startat och vill ha en inblick i styrelsens villkor och ansvar, det kan vara en fungerande styrelse såväl inom bolag som föreningar och vill uppdatera sig inom styrelsearbetet. En styrelse är ständigt under utveckling med nya ledamöter. Att bjuda in till en kort inblick kan var ett bra sätt att uppdatera sig inom området.

Tredje steget på trappan är ”Insikt i styrelsearbete”. Den ska ge lite mera kött på benen inom styrelsearbetets fyra huvudområden, styrelsens ansvar och regelverk, styrelsens kompetensbehov, styrelsens styrning och strategi samt styrelsens informations- och samhällsansvar. Målgruppen är bred, från den enskilda som vill gå en lättsam styrelseutbildning till den fungerande styrelsen som har behov att uppdatera sig men för tillfället inte möjlighet att gå tvådagars certifieringsutbildningen Rätt fokus. Erbjuds både som öppen utbildning där det går att anmäla sig på StyrelseAkademiens hemsida och som anpassat utbildning som skräddarsys till kund efter behov.

Om StyrelseAkademien
StyrelseAkademien ger er verksamhet verktygen att sköta sin viktigaste uppgift: Att hjälpa styrelsen och företagsledningen att hitta rätt väg framåt och skapa tillväxt och ekonomiskt värde – på ett hållbart sätt. Hos oss får du redskapen för ständig utveckling.

Nätverket
Genom ett medlemskap i StyrelseAkademien så erbjuds ni möjligheter att lära känna mängder av kompetenta personer med olika bakgrund med den gemensamma nämnaren att de vill utvecklas med nya utmaningar samtidigt som de vill dela med sig av sin erfarenhet och kunskaper av företagande och styrelsearbete. Det kan vara som bollplank, mentor, ingå i advisory board eller som styrelseledamot. Vi träffas och utbyter erfarenheter och lyssnar på intressanta föredragshållare på kontinuerliga lunchträffar och andra arrangemang i egen regi eller i samarbete med våra partners och medlemmar.

Nationella utbildningar
Kunskapsförmedling och kompetensutveckling har alltid varit en viktig del i vårt arbete. Idag är vi Sveriges ledande styrelseutbildare. Det finns kvalitetssäkrade utbildningar för alla typer av verksamheter – från föreningsstyrelser och små och medelstora bolag till noterade och kommunala liksom regionägda bolag.
Våra tre utbildningar på en liten högre nivån är:
• Rätt fokus i styrelsearbetet
• Ökat fokus i styrelsearbetet
• Master fokus i styrelsearbetet
För mer information om dessa se 
ww.styrelseakademien.se/styrelseutbildningar

Regionala utbildningar
StyrelseAkademien Gävleborg har nu även tagit fram tre grundläggande miniutbildningar som introduktion till de nationella certifierade utbildningarna vilket Kjell redogör för i artikeln ovan.


För mer information kontakta
Kjell Gunnarsson
Verksamhetsledare
StyrelseAkademien Gävleborg
076-051 35 81
kjell.gunnarsson@styrelseakademien.se
http://www.styrelseakademien.se/gavleborg

Bildtext: Styrelsen fr.v. Ewa-Lotta Sköld, Daniel Blomquist, Ingvar Åberg, ordförande Arnfinn Fredriksson, Ann-Louise Kleen samt verksamhetsledaren Kjell Gunnarsson. På bilden saknas Ulrika Malmkvist och Ulrika Malmkvist.

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK