Dagens datum:

•••••

Helene Åkerlind, kommunalråd, Liberalerna

Helene Åkerlind, kommunalråd, Liberalerna

Vi behöver se våra företagare som de hjältar de är

Publicerad: 7/2, 2019 av Joe Formgren

Gävle kommuns näringslivsprogram är framtaget i samverkan mellan Gävles näringsliv, myndigheter, utbildningssamordnare och Gävle kommun i syfte att stärka det lokala näringslivet. Affärsmagasinet Företagsbladet frågar Gävles makthavare, tjänstemän och företagare om hur de personligen ser på de tre näringslivspolitiska huvudmålen. Här går frågorna till Helene Åkerlind.

1. Hur anser du att Gävle kommun på bästa sätt skall skapa de bästa förutsättningarna för företagande?
– Vi är en kommun som med dess geografiska läge och storlek skulle kunna skapa närhet till allt. Närhet i geografin, närhet i staden och närhet mellan näringsliv och kommun. I Gävle kommun ska vi ändra mindset. Se vår stads otroliga möjligheter och våra duktiga entreprenörers drivkraft som tillgång. Skapa förutsättningar och säga ja mer än nej.

2. Vilka sätt tror du är de bästa för att Gävle skall få en framgångsrik kompetensförsörjning?
– Karta och kompass. Idag saknas en riktig kartläggning över kompetensbristen vilket också gör att det blir svårt att strukturerat arbeta med kompetensförsörjningen. Men fyra saker behöver vi fortsätta att jobba och jobba än mer med. Satsa på grundskolan så att alla elever når kunskapsmålen. Fortsätta samarbetet med det lokala näringslivet för att modernisera och höja statusen på våra yrkesutbildningar. Se till att fler ungdomar går vidare till högre studier. Öka samarbetet med högskolan med inrikting på utveckling och kompetens.

3. Hur skall vi få Gävle att uppfattas som en av Sveriges mest attraktiva platser för företag?
– Skapa del allra bästa förutsättningar för nyetablering. Vara lyhörd, stödja och stärka våra befintliga företag. Vara i framkant och vara en modern och tillgänglig kommun. Bygga en upphandlings- och inköpsorganisation som blir ett föredöme i hela landet.

Vad tycker du personligen är den punkt där vi kan förbättra oss mest?
– Attityder till företagande, vi behöver se våra företagare som de hjältar de är.

Namn: Helene Åkerlind
Ålder: 52
Titel: Kommunalråd
Parti: Liberalerna

 

Affärsmagasinet Företagsbladet kommer i en artikelserie att fråga våra beslutsfattare och företagare hur vi tillsammans skall klara av de tre näringslivspolitiska huvudmålen. Läsa mer om näringslivsprogrammet och ge gärna dina förslag och synpunkter på länken här.
https://effectplus.se/amne/gavle-kommun-naringslivsprogram-2018-2020

Företagsbladet ges ut 9 gånger om året och delas ut till alla företag i Gästrikland.
Affärsmagasinet utges av Gestrike Media AB som är ett privat oberoende mediaföretag utan presstöd eller partipolitisk tillhörighet.
Det redaktionella materialet är i huvudsak producerat av läsarna själva genom http://www.effectplus.se, Företagsbladets hemsida www.foretagsbladet.se eller via presstjänsten SvenskPress.se

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK