Dagens datum:

•••••

Företagarfrukost - Världens möjligheter med export

Publicerad: 19/11, 2018

Datum: 28/11, 2018, Tid: 07:30, t.o.m. kl. 10:00

Välkommen till en företagarfrukost om världens möjligheter att växa med export!

Kom och låt dig inspireras av Östersundsföretaget Woolpower som har haft en fantastisk tillväxtresa både i Sverige och internationellt de senaste tio åren. På 10 år har man växt från drygt 50 Mnkr till 125 Mnkr i en mogen bransch med bibehållen lönsamhet. Hur har det varit möjligt och framförallt hur har man lyckats ha kvar en av Sveriges enda textilfabriker i Östersund? Ägaren Daniel Brånby och exportchefen Christian Stjärnered kommer att berätta om Woolpowers spännande resa, ett företag som tillverkar produkter som ger värme från insidan och ut! Idag finns Woolpower på en rad olika marknader ute i världen och man vänder sig både till konsument och B2B-kunder. Hur har man lyckats ta det steget och vad gör man för att rusta sig för den globala digitaliseringsvågen som sveper över världen just nu?

Ta även del av det lokala Gävleföretaget BGA Videos intressanta exportresa, som med hjälp av e-handel tagit dem ut på de nordiska marknaderna. BGA Video är marknadsledande på överföring av analogt material (som Super 8 och videoband) till digitalt format och har idag 10 fysiska butiker (varav en i Norge) samt webbshop med fokus på foto, bild och ramar. Familjeföretagets VD Björn Andersson delar med sig av sina erfarenheter.

  • Funderar ditt företag på om export kan vara nästa steg i er tillväxtresa?
  • Hur vet jag vilken marknad som är den rätta för mitt företag att satsa på?
  • Har ditt företag exporterat länge men har behov av att hitta nya vägar till expansion?
  • Hur finansierar jag en exportsatsning? Finns det något finansiellt stöd att söka?
  • Kanske har du funderat över hur man säkrar upp att man verkligen får betalt från kunder från fjärran marknader?
  • Vart kan jag vända mig för att få hjälp med mina exportfrågor?

Det här är några av de frågeställningar som de exportfrämjande aktörerna inom Regional exportsamverkan kommer att besvara under den förlängda frukosten.

Program:
7.30 Registrering, frukost och mingel
8.00 Företagspresentationer – Woolpower och BGA Video
9.00 Presentation Regional Exportsamverkan

Sista dagen för anmälan är den 26/11: https://link.webropolsurveys.com/EventParticipation/EventPublic/61936e56-96f6-4c26-b822-eedd75bfd4b8?displayId=Swe1624670

Gävle kommun i samarbete med Regional exportsamverkan Gävleborg – Almi, Business Sweden, EEN, EKN, SEK, Mellansvenska handelskammaren, Region Gävleborg, Tillväxtverket, verksamt.se och EU-projektet Compete In.

Sista anmälningsdatum (2018-11-26) är passerat, och det går därför inte längre att anmäla sig.

Kommentarer (2)

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Skriv en ny kommentar

Joe Formgren

Skrivet: 19/11, 2018 kl. 12:13 av Joe Formgren

Detta låter verkligen som ett spännande evenemang Annika. Björns resa är grym. Noterar att du även använde YodoNews-funktionen så att evenemanget även direktpublicerades på bl.a Företagsbladets och GestrikeMagasinets webbplatser. Stämmer det? Ni andra som ännu ej publicerat några evenemang har en kort introduktionsfilm om hur man gör här >>

Uppdaterad: 19/11, 2018 kl. 12:13

Annika Lundqvist

Skrivet: 19/11, 2018 kl. 14:31 av Annika Lundqvist

Hej Joe! Första gången jag publicerar något här, det var enkelt och gick bra! God hjälp av introfilmen! Hoppas nå ut och att många kommer den 28/11!

 

Skriv en ny kommentar