Dagens datum:

•••••

Tar klivet in i nätverket

Ulrika Malmqvist

Skrivet: 29/1, 2019 kl. 10:17 av Ulrika Malmqvist

  • Movexumteamet
  • Styrelse Movexum
  • Varför inkubatorer
  • Utförsåkning

Jag heter Ulrika Malmqvist och jobbar sedan 2017 som VD för den regionala inkubatorn Movexum. Vi är ett bolag som ägs av Region Gävleborg, finansieras av och har noder i Gävle kommun (Innovation Hub), Hudiksvalls kommun (Propell), Sandvikens kommun (Sandbacka Science Park) och Högskolan i Gävle (Innovationskontoret). Vårt uppdrag är att erbjuda metoder och kompetens för innovativa idéer från Gävleborg för att snabba upp och minska risken för resan från idé till etablerat företag med internationell marknad. Det är ett fantastiskt spännande uppdrag - i synnerhet för att jag få möjlighet att träffa så många intressanta och kunniga människor - inom vitt skilda områden. Movexum har startat en utvecklingsresa där vi utvärderat och utvecklat våra erbjudanden och arbetssätt. Under 2018 kunde vi se en markant ökning av antalet bolag i inflöde och antalet idéer bolag vi jobbat med. 23 idéer och 35 personer har utvecklat sitt entreprenörskap och testat om deras idéer och de själva håller för fortsatt satsning. De har fått en god grund i ett antal metoder och arbetssätt så att de även om de inte utvecklar den idé de har i nuläget, med enkla grepp själva kan utvärdera nya idéer. I vårt utvecklingsprogram i inkubatorn har vi jobbat med totalt 18 företag under året där vi ser ett ökande inflöde även fortsättningsvis. 

Min bakgrund är ekonomiingenjör - där jag både jobbat med strategisk logistik med stora bolag och småföretag, projektledare hos konsultbolag i USA (Washington DC) med etableringsfrågor och matchmaking åt Vattenfalls svenska bolagskunder, varit sammanhållande utvecklingschef för Sandbacka Park från start 2000 (50 pers och 1500kvm lokaler) till ett etablerat varumärke, 22000kvm lokaler och 1000 personer 2016. Utvecklingsfrågor intresserar mig och jag vill gärna jobba i partnerskap mellan privat och offentlig sektor där det finns många möjligheter och kompletterande kompetenser/uppdrag. Att jag gillar människor blir en viktig beståndsdel i mitt arbete - bygga team och skapa förutsättningar för framgång - såå himla roligt!  

Privat gillar jag sport - i synnerhet fotboll och bandy (Ja jag bor i Sandviken och gillar SAIK Bandy). Som idrottsförälder tillbringar jag helgerna med familjen och olika sportevent - alltifrån fotbollsturneringar, utförsåkning, bandy eller helt enkelt en skön promenad och fika i Högbo Bruk. Försöker gymma och yoga nån gång i veckan. Har arbetat i flera föreningsstyrelser genom åren (senast som vice ordf i SAIK Bandy), en bolagsstyrelse och för närvarande engagerad i Styrelseakademien Gävleborgs styrelse. Tycker även här att det är intressant att tillsammans med människor skapa möjligheter för framgång i organisationer och företag i vårt län. Här finns så otroligt mycket kompetenta företag och individer och vi har en god potential att fortsätta utveckla Gävleborg och sätta länet mer tydligt på den nationella kartan över attraktiva områden..

Välkommen på våra öppna event om du är intresserad - kolla vårt kalendarie på www.movexum.se

Hör gärna av dig till mig om du vill diskutera innovativa ideer eller om du har andra tankar du vill lyfta.

//Hälsningar Ulrika 

Joe Formgren

Skrivet: 29/1, 2019 kl. 14:19 av Joe Formgren

Kanonkul att se dig aktiv här Ulrika. Publicerar ni era fina evenemang även i Näringslivskalendern  https://effectplus.se/naringslivskalendern  så blir de med där, i flera nättidningar men även med i tryck i nästa nummer av Företagsbladet. På glatt återhörande!

Svara på ämne

Svar till ×

Svara på ämne

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK