Dagens datum:

•••••

Jaime Martín chefdirigent även för RTÉ i Dublin, Irland

Publicerad: 16/1, 2019 av Mikael Forsblom

Den 17 februari utnämndes Gävle Symfoniorkesters chefdirigent Jaime Martín till chefdirigent även för RTÉ National Symphony Orchestra i Dublin, Irland.

För ganska exakt ett år sedan utnämndes Jaime till chefdirigent för Los Angeles Chamber Orchestra och nu blir han alltså även chefdirigent för anrika RTÉ National Symphony Orchestra.
– Vi är väldigt glada för Jaimes skull och hans internationella framgångar har haft, och kommer fortsatt att ha positiv effekt även för oss och Gävle Symfoniorkesters varumärke internationellt. Jaimes åtagande som chefdirigent för Gävle Symfoniorkester fortsätter utan bestämt slutdatum”, säger Gävle Symfoniorkesters programchef Malin Gjörup. Vi planerar och ser fortsatt fram emot en mångfald av intressanta konserter i Gävle och regionen, cd-projekt och turnéer med Jaime. Närmast väntar en turné i Storbritannien under våren 2020”, fortsätter Malin Gjörup.
– Mitt hjärta klappar för Gävle och jag är oerhört stolt över det arbete orkestern och jag gjort tillsammans under mina snart 7 år som chefdirigent, hälsar Jaime Martín.

Nästa tillfälle att uppleva Jaime Martín tillsammans med Gävle Symfoniorkester är den 25 januari i Gävle Konserthus där bl.a. cellisten Jakob Koranyi spelar Waltons cellokonsert.

Sedan invigningen 1998 har Gävle Konserthus varit den naturliga arenan i Gävle för Musik, Mat och Möten. Konserter, kongresser, konferenser, event, middagar och föreställningar samsas med Gävles skönaste utsikt. I konserthuset har även Gävle Symfoniorkester, som firade 100 år 2012, sin hemmascen. Chefdirigent för orkestern är den karismatiske, i London boende, spanjoren Jaime Martín.

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar