Dagens datum:

•••••

Joe Formgren och Precis Reklam förbereder 350-årsfirande i Axmar bruk tillsammans med föreningen..

Joe Formgren och Precis Reklam förbereder 350-årsfirande i Axmar bruk tillsammans med föreningen..

Axmar bruk förbereder 350-årsfirande

Publicerad: 22/4, 2021 av Joe Formgren

Axmar bruk beläget i Gästrikland på gränsen till Hälsingland firar 350 år. 1671 anlades järnbruket av bergmästaren Claes Depken och nu förbereds firandet för fullt inför sommaren.

Bland annat kommer det att lanseras en helt ny destinationswebb i mitten av maj som presenterar hela bruket som besöksmål samt att det släpps en jubileumsbok inför sommaren.

Kommunikationsbyrån Precis Reklam har fått uppdraget att bygga webbplatsen och utbildar även de lokala entreprenörerna i hur man formulerar och publicerar sina nyheter och evenemang på den gemensamma hemsidan men även hur man kommunicerar sina budskap i andra mediakanaler och sociala medier. Bland deltagarna finns föreningen Hyttan, Axmar brygga, Axmar Bruksbod, Bed & Breakfast och Axmar Brukscafé.

Idag ägs Axmar bruk av den ideella föreningen Hyttan, som sköter och bevarar järnbruket och kulturreservatet i samråd med Länsstyrelsen i Gävleborgs län. Välbesökta Axmar Brygga Havskrog är inrymd i den gamla magasinsbyggnaden vid hamnen. Den byggdes på 1870-talet av slaggsten från järnbruksdriften vid Axmar bruk. Sedan 2011 är delar av Axmar bruk kulturreservat.

För mer information:
Axmar bruks nuvarande hemsida
https://www.axmarbruk.se

Axmar Brygga
https://axmarbrygga.se

Precis Reklam
https://precisreklam.se

Axmar Bruk förbereder 350-årsfirande.

Axmar Bruk förbereder 350-årsfirande.

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK