Dagens datum:

•••••

Carolina Winterliv, på konvent i USA, vice VD på Card Group och medlem i StyrelseAkademien

Publicerad: 11/3, 2020 av Kjell Gunnarsson

Carolina är förutom medlem i StyrelseAkademien, vice vd på Card Group som designar, producerar och distribuerar gratulationskort och presentprodukter och säljer produkterna via Master Franchisetagare runt om i världen.

De finns i 45 länder och produkterna säljs i över 30 000 butiker världen över. I Gävle finns huvudkontoret med egen designstudio, ekonomi och administration, lager, internationellt utbildningscenter och logistikcenter. Bolaget bildades 1997 och är idag Sveriges största Franchise exportföretag.

Hon arbetar i flera styrelser bl a i Svenska franchiseföreningen som vice ordförande sedan drygt tre år tillbaka. Det är Sveriges branschorganisation för franchiseföretag, som verkar för att franchising ska bedrivas klanderfritt och sprida kunskap om franchiseverksamhet. Organisationen driver branschfrågor och anordnar aktiviteter och möjligheter till erfarenhetsutbyten med andra franchiseföretag. Medlemmarna är företag som arbetar med franchise, både franchisegivare och franchisetagare, som tex Card Group, Mc Donalds, Waynes coffee, 7 Eleven, Sibylla, Länsförsäkringar etc.

2019 blev hon invald i Europeiska franchiseföreningens styrelse, European Franchise Federation, EFF, med huvudkontoret i Bryssel. Styrelsen består av 11 styrelsemedlemmar från 11 olika länder. - Det känns otroligt roligt att få arbeta med styrelsefrågor och frågor som rör franchising på en internationell nivå eftersom jag även arbetar på Card Group som är ett globalt företag. I EFF tar vi fram etiska regler gällande hur franchising ska bedrivas i Europa och vi fungerar även som en en slags plattform för erfarenhetsutbyte mellan andra franchiseföreningar och dess medlemmar. Våra medlemmar i EFF är just de olika ländernas egna franchiseföreningar så vi i Svenska franchiseföreningen är medlemmar i EFF och följer dess riktlinjer säger Carolina.

Carolina har som styrelsemedlem i Svensk franchiseförening nyligen besökt Amerikanska franchiseföreningens konvent i USAför att samla och dela kunskaper och erfarenheter. - Det var ett mycket bra ordnat konvent med 4000 franchise executive och experter från världen över. Vi fick möjlighet att lyssna till föreläsare såsom Simon Sinek och Trend Shelton,( NFL proffs) samt diskutera utmaningar och dra lärdomar av varandra, säger Carolina. Under konventet i Orlando var det också Global Franchise Award gala där det delades ut fina priser till franchiseföretag. Det var extra speciellt när Svenska franchiseföreningens styrelse fick vara med under prisutdelningen när den svenska kedjan Lindex vann priset som ”Best Emerging Franchise”.

Carolina gick StyrelseAkademiens styrelseutbildningen Rätt fokus i Gävle för ca 1 år sedan och säger att hon har haft mycket god nytta av den utbildningen. - Eftersom jag arbetat i styrelser innan jag gick utbildningen så var jag redan införstådd med vad det innebär att arbeta i en styrelse. Dock är jag väldigt nöjd över att jag gått utbildningen då jag fått en bra grund och ett annat perspektiv på helheten. Oavsett om man arbetar i en styrelse eller om man funderar på att göra det så rekommenderar jag starkt denna utbildning. Jag tror även att det kan vara bra att gå den kontinuerligt med några års mellanrum säger Carolina.

Nästa utbildningstillfälle för styrelseutbildningen Rätt fokus är den 27 mars och 3 april på Scandic Väst i Gävle.

 

 

 

 

 

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK