Dagens datum:

•••••

Kjell Gunnarsson, berättar om det första lilla steget för att utveckla er styrelse.

Kjell Gunnarsson, berättar om det första lilla steget för att utveckla er styrelse.

Det första lilla steget för att utveckla er styrelse

Publicerad: 15/2, 2019 av Kjell Gunnarsson

Kunskap och kompetensutveckling är alltid viktigt för att nå de mål som ställs upp, i stort som smått. StyrelseAkademien har tagit fasta på det och har utvecklat en utbildningstrappa inom styrelseområdet för att alla verksamheter, stora som små, skall kunna utveckla sitt styrelsearbete.

– Många som jobbar i styrelser och i ledande befattningar och som inte riktigt har koll på vad StyrelseAkademien egentligen sysslar med erbjuder vi en kort presentation utan kostnad, berättar Kjell Gunnarsson, verksamhetsledare för StyrelseAkademien Gävleborg. Vi kommer gärna ut och till er och presenterar vad StyrelseAkademien kan erbjuda i en minipresentation. Det kan vara i samband med ett styrelsemöte, en planeringsdag eller som del i någon form av event. StyrelsAkademien har mycket att erbjuda av det som är mest efterfrågat - nämligen kunskap och kompetens men även inom nätverkande och förmedling av uppdrag.

Andra steget på trappan är ”Inblick i styrelsearbete” och ges som en introduktionsutbildning i vad det innebär att jobba i en styrelse med t ex vad det är för ansvar och hur en styrelse jobbar med strategier. Det kan med fördel skräddarsys efter förfrågan. Beräknad tid för den utbildningen är ca 1,5 tim. Det kan vara företag som just startat och vill ha en inblick i styrelsens villkor och ansvar, det kan vara en fungerande styrelse såväl inom bolag som föreningar och vill uppdatera sig inom styrelsearbetet. En styrelse är ständigt under utveckling med nya ledamöter. Att bjuda in till en kort inblick kan var ett bra sätt att uppdatera sig inom området.

Tredje steget på trappan är ”Insikt i styrelsearbete”. Den ska ge lite mera kött på benen inom styrelsearbetets fyra huvudområden, styrelsens ansvar och regelverk, styrelsens kompetensbehov, styrelsens styrning och strategi samt styrelsens informations- och samhällsansvar. Målgruppen är bred, från den enskilda som vill gå en lättsam styrelseutbildning till den fungerande styrelsen som har behov att uppdatera sig men för tillfället inte möjlighet att gå tvådagars certifieringsutbildningen Rätt fokus. Erbjuds både som öppen utbildning där det går att anmäla sig på StyrelseAkademiens hemsida och som anpassat utbildning som skräddarsys till kund efter behov.

Om StyrelseAkademien
StyrelseAkademien ger er verksamhet verktygen att sköta sin viktigaste uppgift: Att hjälpa styrelsen och företagsledningen att hitta rätt väg framåt och skapa tillväxt och ekonomiskt värde – på ett hållbart sätt. Hos oss får du redskapen för ständig utveckling.

Nätverket

Genom ett medlemskap i StyrelseAkademien så erbjuds ni möjligheter att lära känna mängder av kompetenta personer med olika bakgrund med den gemensamma nämnaren att de vill utvecklas med nya utmaningar samtidigt som de vill dela med sig av sin erfarenhet och kunskaper av företagande och styrelsearbete. Det kan vara som bollplank, mentor, ingå i advisory board eller som styrelseledamot. Vi träffas och utbyter erfarenheter och lyssnar på intressanta föredragshållare på kontinuerliga lunchträffar och andra arrangemang i egen regi eller i samarbete med våra partners och medlemmar.

Nationella utbildningar

Kunskapsförmedling och kompetensutveckling har alltid varit en viktig del i vårt arbete. Idag är vi Sveriges ledande styrelseutbildare. Det finns kvalitetssäkrade utbildningar för alla typer av verksamheter – från föreningsstyrelser och små och medelstora bolag till noterade och kommunala liksom regionägda bolag.
Våra tre utbildningar på en liten högre nivån är:
• Rätt fokus i styrelsearbetet
• Ökat fokus i styrelsearbetet
• Master fokus i styrelsearbetet
För mer information om dessa se
ww.styrelseakademien.se/styrelseutbildningar

Regionala utbildningar

StyrelseAkademien Gävleborg har nu även tagit fram tre grundläggande miniutbildningar som introduktion till de nationella certifierade utbildningarna vilket Kjell redogör för i artikeln ovan.

Ladda ned StyrelseAkademien Gävleborgs produktblad här:
http://effectplus.se/wwwdocs/_sites_media/180620-247/uploads/dokument/effectmedlemmars/sa-utbildningar.pdf


För mer information kontakta
Kjell Gunnarsson
Verksamhetsledare
StyrelseAkademien Gävleborg
076-051 35 81
kjell.gunnarsson@styrelseakademien.se
www.styrelseakademien.se/gavleborg

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK