Dagens datum:

•••••

Digitalisera smartare med en digitaliseringscheck

Publicerad: 14/2, 2020 av Daniel Blomquist

Vill du digitalisera processer, skapa digitala strategier eller börja arbeta mer digitalt? Då bör du veta att du med en digitaliseringscheck kan få ekonomiskt stöd för att få hjälp med att digitalisera din verksamhet.
I det här blogginlägget går vi igenom exakt vad en digitaliseringscheck är, hur du går tillväga för att ta emot en sådan och tre olika typer av projekt du kan använda den för.

Vad är en digitaliseringscheck?
En digitaliseringscheck är ett bidrag som tillväxtverket, eller andra regionförbund, ger till mindre företag för att möjliggöra finansiering vid köp av tjänster eller projektanställningar som hjälper till att digitalisera verksamheten.

För att du enkelt ska kunna se om ditt företag uppfyller kraven för en check har Tillväxtverket skapat en lista med de kriterier som krävs. Här följer en något förenklad och förkortad version av listan:

Din verksamhet är ett aktiebolag, enskild firma, handelsbolag, ekonomisk förening eller kommanditbolag.
Ni omsätter minst 3 miljoner SEK och som mest 10 miljoner euro, eller så har ni en årlig balansomslutning under 10 miljoner euro.
Omsättningen gäller senaste årsbokslut.
Omsättningen gäller senaste årsbokslut. Ni är mellan 2–49 heltidsanställda.
Syftet med projektet är att digitalisera er verksamhet.
Verksamheten ingår inte i en koncern med fler än 249 anställda.
Kompetensen som tas in för projektet är ny.
Projektet är utöver ordinarie verksamhet.
Ni har inte tagit emot samma typ av check tidigare.
Eller så ska det tidigare projektet varit avslutat i minst ett år.

Du kan läsa hela listan hos Tillväxtverket.

Att ansöka om en digitaliseringscheck kan se olika ut beroende på vilken region du tillhör och här hittar du en lista med kontaktuppgifter till ansvariga personer för regionerna som är med i satsningen. Där står det även mer ingående om exakt hur du går tillväga för att ansöka.

Läs hela blogginlägget här:
https://nordlo.com/kunskapsbanken/digitalisera-smartare-med-en-digitaliseringscheck/

Om Nordlo
IT-företaget Nordlo har bildats genom en sammanslagning av IT-bolagen Office IT-Partner, Zetup, Dicom och norska IT total. Med fokus på rådgivande IT och lokal förankring ska den nya koncernen bli en stark nordisk utmanare inom molntjänster, infrastruktur och digitalisering för såväl små som medelstora organisationer. Nordlo har idag 650 medarbetare på 36 orter i Sverige och Norge, samt en årsomsättning på 1,3 miljarder.

För mer information se https://nordlo.com

Vill du veta mer – kontakta:
Daniel Blomquist
vd Nordlo Gävle:
026-66 55 07
daniel.blomquist@nordlo.com
Lötängsgatan 13, Gävle

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK