Dagens datum:

•••••

Drottninggatan 10 restaurang & innergård

Publicerad: 17/5, 2021 av Leif Klövstedt

Med cirka en månad i ryggen driver Sofia Jansson och Leif Klövstedt Drottninggatan 10 Restaurang och innergård, där huvudfokus just nu ligger i lunchen. Restaurangen hette tidigare Le Chef där Leif varit anställd som kock.

Vi har sedan övertagandet utökat salladsbuffén, kompletterat med matiga proteiner som lämpar sig för att plocka sin egen sallad och serverat luncher på lördagar berättar Sofia.

Vi vill att man ska kunna hämta en riktigt fräsch sallad från våran salladsbar och ta med till boulognerskogen, badstranden eller tillbaka till jobbet. Goda fräscha sallader är underbart att äta till lunch.

Varje tisdag är det den så kallade ”Husmanstisdagen” som Leif beskriver den, ett tillfälle att plocka fram de riktiga klassikerna ur den svenska husmanskosten. Vi pratar om paltbröd, kroppkakor, kåldolmar och även köttbullar, stuvade makaroner samt korv Stroganoff. Torsk med äggsås och fiskgratäng är ett par andra favoriter. Vi serverar det vi känner för och tar gärna emot förslag som oftast också blir serverade, berättar Leif.

På onsdagar fokuserar vi på pizza, vid sidan av tre lite mer fria rätter, typ som någon trevlig asiatisk curryrätt med kokos, massor av färska örter, svart ris, fisk, skaldjur eller veganskt, en ny vegetarisk eller vegansk maträtt serveras för övrigt varje dag på lunchen. Pizzorna är gjorda på surdegsbotten med olika toppingar, vi har alltid minst en pizza Bianco berättar Sofia.

Faktiskt är det just en av biancopizzorna som blivit favoriten bland gästerna, den med rökt sidfläsk, västerbottensost, grönkål och svamp.

Vare torsdag serveras ärtsoppa med fläsk och hemgjord senap samt nygräddade pannkakor med hemgjorda sylter. Fredagarna brukar oftast förgyllas med någon form av tema t.ex mexikanskt, sommarbuffé, asien- och usa eller grekiskt. D10 har också festvåning där framtiden ligger i större sällskap, bröllop, studenten, kick-off eller andra tillställningar. I festvåningen finns stora möjligheter att skräddarsy en fest utifrån gästens önskemål tillsammans med Leif och Sofia som spetsar tillställningen med sin kompetens. Lokalen går även att hyra till sin fest. D10 erbjuder även catering där de finns färdiga alternativ att välja mellan men även att skräddarsy enligt önskemål. Få saker är så glädjande som när en middag blir fulländad efter en tids planering tillsammans med gästen, hälsar Leif.

Till sommaren hoppas Sofia och Leif på många sköna soldagar och luncher på den härliga innergården.

 

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK