Dagens datum:

•••••

Fastpartner öppnar Fastoffice med 14 flexibla kontor i Hemsta Works.

Fastpartner öppnar Fastoffice med 14 flexibla kontor i Hemsta Works.

Fastpartner öppnar Fastoffice med 14 flexibla kontor i Hemsta Works

Publicerad: 20/5, 2021 av Joe Formgren

Fastighetsbolaget Fastpartner har investerat mer än 100 miljoner kronor i det pågående utvecklingsarbete med uppgradering av Hemsta Företagspark till Hemsta Works. Fastigheten består av tre huskroppar och är på hela 45.000 kvadratmeter. De flesta Gävlebor känner till området då Telecombolaget Ericsson låg där tidigare.

– Hemsta Works är ett riktigt spännande område under ständig utveckling. Nu öppnar vi upp 14 stycken toppmoderna kontor med konceptnamnet Fastoffice, berättar Terese Bergqvist som arbetar med kommersiell uthyrning på Fastpartner. Det skall vara enkelt, flexibelt och trevligt att vara hyresgäst på Fastoffice. De åtta första kontoren öppnas upp nu i juni och de andra sex kontoren under hösten.

Vad är Hemsta Works?

– Hemsta Works är namnet på området och påbörjade en stor resa och utveckling när Ericsson flyttade ut 2015. Ett antal hyresgäster har flyttat in genom åren. Först in var Actic och Gavlegårdarna. Vi har fortsatt utveckla huset genom åren. Vår senaste satsning är den nya lunchrestaurangen Heat som öppnade i april och nu konceptet Fastoffice.  

Är Fastoffice ett klassiskt kontorshotell?

– Nej, vi har tänkt lite större. Traditionella kontorshotell hyr oftast ut mindre kontorsrum mellan på 10-20 kvadratmeter där man delar på allmänna ytor som kök, konferens- och mötesrum m.m.  
Fastoffice är fullstora kontor för medelstora företag som behöver kontor i storlekarna 65-180 kvadratmeter. Vi erbjuder samma service vad det gäller gemensamma ytor som kök, loungeytor och möjlighet till bokning av större konferens- och mötesrum. Skillnaden är att vi dessutom utrustat kontoren med egna samtalsrum och telefonrum. Några med egna konferensrum. Grunden baseras på att man sitter i landskap med möjlighet att gå undan när man har behov för det. Dessutom har vi flera sociala ytor med t.ex. shuffleboard och en solig takterrass. En annan uppskattad möjlighet är att kunna hyra till ett eget lager.  

Vilken typ av hyresgäster passar Fastoffice?

– Företag som vill kunna vara flexibla vad gäller både ytstorlek och kontraktstid. Sedan har själva kontorshotellskonceptet i sig andra fördelar eftersom man yteffektiviserar lokalen i och med vissa gemensamma ytor. Efter Coronan så blir det fantastiska möjligheter att nätverka och skapa mera kontakter. Vi försöker också skapa synergier mellan hyresgästerna som t.ex. rabatt på Actic gym, bra priser på Dome vid företagsevent och smakfulla erbjudanden på lunchrestaurangen.  

Vad tror du är kontorets roll i framtiden?  
– Coronan har tydliggjort att kontoren och de nya arbetssätten innebär att man inte alltid samlas fysiskt på kontoret på samma sätt längre. Det fungerar ofta bra att arbeta hemma. Många arbetsgivare får nog räkna med att personalen vill jobba hemifrån någon dag i veckan framöver. Kontoret kommer inte att försvinna men får däremot en annan roll. En mer social funktion som mötesplats där man träffas, tar fysiska möten och ett socialt sammanhang. De ska vara estetiskt trevligt inredda och samtidigt fylla både god funktion men även erbjuda rekreation.  

Vad talar för att Fastoffice blir ett lyckat koncept?

– Vi har redan hyrt ut hälften av kontoren i etapp 1 innan de ens är färdiga. Vi har fått bekräftat att flexibiliteten och de korta avtalstiderna på hyresavtalen är en stark faktor. Det är viktigt för dagens företag att kunna skala upp och ner yta allt efter behovet och situation. Detta i kombination med att kontoren är moderna och erbjuder hög trivselfaktor gör detta till ett vinnande koncept!


Om Hemsta Works

Hemsta Works har ett gynnsamt läge. Det är lika nära till Gävles centrala delar som till E4 och E16:s södra infarter.
Lokaler med stora möjligheter till anpassning för alla sorters verksamheter är en annan framgångsfaktor.
Flera hyresgäster tar idag emot studiebesök i sina aktivitetsbaserade, funktionella och moderna kontorsmiljöer. Gävles kommunala bostadsbolag Gavlegårdarna har ett inspirerande aktivitetsbaserat kontor – perfekt anpassat efter deras verksamhet och behov.  
Dome Adrenaline Zone har förvandlat en industrilokal till Nordens största anläggning för extremsport och lockar nu människor från hela världen till Hemsta.

Några av hyresgästerna är Gavlegårdarna, Actic, Setra Trävaror, Dome Adrenaline Zone, Region Gävleborg och den senaste stora etableringen Heat Restauranger.

Aktuellt just nu är konceptet Fastoffice med 14 flexibla kontor med egna konferensrum och designade gemensamma ytor för trivsel och professionellt nätverkande.

För mer information

Terese Bergqvist

Uthyrare

Direkt: 026-12 32 81

terese.bergqvist@fastpartner.se

https://hemsta.fastpartner.se

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK