Dagens datum:

•••••

Anna Rosengren, VD på Almi GävleDala.

Anna Rosengren, VD på Almi GävleDala.

Företagare med olika bakgrund och erfarenheter gör näringslivet rikare

Publicerad: 5/10, 2021 av Presstjänst

Hos Almi GävleDala arbetar man med företagare som vill utveckla sina verksamheter. Ofta handlar det om man vill göra satsningar som man behöver finansiera och Almi har pengar att låna ut. Det kan också vara ekonomisk rådgivning, coaching eller att få tillgång till en mentor.

Företagare är viktiga för hela samhället. Det är företagare som skapar möjligheter för oss alla att bo och verka här i vår region. Det är i företagen som både arbeten och tillväxt skapas säger Anna Rosengren, VD på Almi GävleDala. Det finns ingen färdig mall på hur en företagare ska se ut eller vilken bakgrund de ska ha för att vara framgångsrika. Det är viktigt att inse att oavsett vilket kön man har eller var man kommer från så kan man bygga en framgångsrik verksamhet.

Så bra förutsättningar som möjligt

En viktig uppgift för Almi är att vara relevant för olika typer av företagare, för att skapa så bra förutsättningar för dem som möjligt. Till exempel kvinnor. Anna Rosengren menar att det är viktigt för Almi är det viktigt att vi håller koll på balansen i vår kundstock så att vi arbetar med lika många kvinnor som män.

– När vi rustar kvinnor till nya investeringar ser vi att de kan öka antalet anställda, sin omsättning och sitt resultat, säger Anna. Den skillnaden är faktiskt större än när män driver företagen.

En utmaning som Anna Rosengren ser finns för kvinnor som driver företag är att de saknar förebilder.

– De känner inte igen sig i rollen som bygdens starke man, en ensamvarg som löser bygdens problem. Därför har det varit viktigt att synliggöra kvinnor som driver företag och som har ledande befattningar som förebilder.

Team med olika bakgrund

– Nyckel till framgång och välstånd är mångfald, det menar Anna Rosengren och förklarar att i en organisation som låter olika röster höras och som beaktar flera perspektiv där tar man också bättre tillvara fler erfarenheter. Det är en mångfaldig organisation och i en sådan miljö finns möjligheter för både individer och organisation nå sin fulla potential. När vi på Almi tittar på resultaten i företagen ser vi att framgången oftare kommer om man skapar ett team med mångfald.

Ett team som kompletterar varandra. Människor med olika bakgrund och erfarenheter, olika sätt att tänka och som vill bygga något tillsammans.

 

För mer information se: https://www.almi.se/nyheter/gavledala/

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK